Οικονομική τυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή με κίτρινο τυρί, μόνο 4 υλικά και έτοιμη μόλις σε 20 λεπτά

Οικονομική τυρόπιτα: Με λίγα και φθηνά υλικά η πιο νόστιμη τυρόπιτα

Η συνταγή για μια πεντανόστιμη τυρόπιτα κουρού. Πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές συνταγές αφού έχει μόνο 4 υλικά. Όταν την δοκιμάσετε θα την λατρέψετε.

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο

Διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.
  • Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
  • Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.
  • Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.

Η συνταγή για την οικονομική τυρόπιτα “Μπομπότα” με τρία τυριά και γάλα

Μια διαφορετική τυρόπιτα από τις άλλες, που θα λατρέψετε και θα κάνετε συνέχεια. Αυτή είναι μια παραλλαγή της με τρία τυριά και γάλα.

Η μπομπότα, γνωστή ως «ψωμί των φτωχών» από την περίοδο της κατοχής, φτιάχνεται από καλαμποκάλευρο και ψήνεται στο ταψί. Είναι πιο λεπτή από το συνηθισμένο ψωμί με πιο πυκνή υφή. Μια εμπλουτισμένη εκδοχή της, με ποικιλία τυριών, βούτυρο, γάλα και μυρωδικά.

Υλικά

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο κατσικίσιο
  • 400γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150ml γάλα φρέσκο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
  • φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200ºC. Bράζετε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύετε μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Bουτυρώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Προσθέτετε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και αλατοπιπερώνετε. Aνακατεύετε καλά και απλώνετε το μίγμα στο σκεύος. Iσιώνετε την επιφάνεια και την πασπαλίζετε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Related posts

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε