Παραδοσιακή και από το χωριό: Ταχινόπιτα της γιαγιάς με κανέλα έτοιμη σε 5 λεπτά – Ιδανική για το πρωινό σας

Παραδοσιακή και από το χωριό: Αυτή η γιαγιαδίστικη ταχινόπιτα είναι παραδεισένια

Αυτή η λαχταριστή ταχινόπιτα δεν είναι μόνο για τις μέρες που νηστεύουμε ή κάνουμε διατροφή. Είναι τόσο λαχταριστή και είναι ιδανική για να την τρώτε για πρωινό μαζί με το καφεδάκι σας.

Μια εξαιρετικά νόστιμη πίτα, με υπέροχο ταχίνι, σταφίδες και τριμμένο καρύδι. 

Υλικά

• 1 φλυτζ. τσαγιού ταχίνι
• 4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλυτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
• 1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλυτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
• 1 φλυτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές (200 γραμ.)
• 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
• 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
• ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
• ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• ζάχαρη άχνη και κανέλλα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση για την συνταγή της γιαγιαδίστικης ταχινόπιτας

  • Παίρνουμε λίγο από το αλεύρι, το ρίχνουμε στις σταφίδες και τις ανακατεύουμε.
  • Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το νερό με το ταχίνι για 2΄- 3′, μέχρι ν’ ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2′ – 3′ ακόμη. Έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα απ᾿ το πορτοκάλι και 3 – 4 κουταλιές από το αλεύρι μας.
  • Κατόπιν διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού (καλύτερα πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και την μισή ποσότητα από το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Όταν απορροφήσει το αλεύρι σταματάμε το μίξερ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί, με διάμετρο 28 – 30 εκ., λαδωμένο και αλευρωμένο και το απλώνουμε με τη σπάτουλα να πάει παντού.
  • Ψήνουμε την ταχινόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165°C στον αέρα, για 50′- 60′ περίπου ή στου 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε την ταχινόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 5΄ κι έπειτα την πασπαλίζουμε, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Related posts

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα