Παραδοσιακή τραχανόπιτα στο τζάκι!

Αλλη μια παραδοσιακή συνταγή του νομού μας αυτή την φορά φτιάχνουμε τραχανόπιτα στο τζάκι με τραχανά παραδοσιακό ξηρομερίτικο!Αναλυτικά:

3 φλιτζάνια τραχανά,

3/4 κιλού φέτα,

αλάτι και πιπέρι,

15 αυγά,

1 φλιτζάνι λάδι,

1/2 κιλό φύλλο,

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά.

Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά.

Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.

Αλατοπιπερώνετε.

Λιώνετε το βούτυρο.

Βουτυρώνετε το ταψί.

Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο.

Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.

Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω.

Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο.

Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.

Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.

Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο

Related posts

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι