Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μοσχαράκι λεμονάτο: Η συνταγή για να λιώνει στο στόμα με μια σάλτσα από άλλο πλανήτη

Ένα από τα πατροπαράδοτα φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι το λεμονάτο μοσχαράκι. Σήμα κατατεθέν του κυριακάτικου τραπεζιού, όλοι εκτιμάμε ένα καλόμαγειρεμένο μοσχαράκι λεμονάτο που θυμίζει την μαγειρική της μαμάς.

Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσινα κρεμμυδάκια
3 καρότα σε ροδέλες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό φλιτζανάκι ξύδι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο Δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
Μισό κουταλάκι κουρκουμά
Αλάτι πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Μοσχαράκι λεμονάτο: Η εκτέλεση της συνταγής

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και τον ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας…. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί… Προσθέτουμε τις μερίδες κρέατος να σοταριστούν για να θωρακιστούν….(έβαλα πρώτα το μισό, το έβγαλα και έβαλα Το άλλο μισό)

Γιατί αν το βάλουμε όλο μαζί θα κατεβάσει τα υγρά του και δεν θα σοταριστεί σωστά…. Όταν ετοιμάστηκε και η δεύτερη δόση πρόσθεσα το υπόλοιπο και το έσβησα με το ξύδι….

Στη συνέχεια πρόσθεσα το κρεμμύδι το άφησα να σοταριστεί καλά και πρόσθεσα όλα τα μπαχαρικά ανακάτεψα δυο-τρεις φορές, έριξα τα καροτάκια με τα πράσινα κρεμμυδάκια πρόσθεσα 2 κούπες νερό περίπου, έκλεισα τη χύτρα και μόλις άρχισε να βράζει χαμήλωσα στο μισό… το άφησα 20 λεπτά… Όταν έπεσε η βαλβίδα άνοιξα τη χύτρα ξανά έβαλα στην εστία έστυψα το χυμό λεμονιού και διέλυσα το κορν φλάουρ πρόσθεσα στην κατσαρόλα, και άφησα να κοχλάσει και δύο-τρία λεπτά να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας το….✓✓

Έβρασα το ρύζι μπασμάτι με νερό και λίγο αλάτι… 1 ρύζι 2 νερό, και μόλις έβρασε χαμήλωσα τη θερμοκρασία στο μισό και έβρασε για 10 λεπτά…. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Related posts

«Έπεσε» το site του Άκη: Το μυστικό για τη πιο αφράτη πασχαλινή τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα σε λίγα βήματα

Ούτε ψίχουλο δεν θα μείνει: Η πιο εύκολη και αφράτη Πασχαλινή τυρόπιτα με απίστευτη κρέμα από τη Βέφα Αλεξιάδου

Το τσουρέκι των αρχάριων: Η συνταγή της Αργυρώς χωρίς μίξερ και ζύμωμα για να γίνει αφράτο και πεντανόστιμο

Όλοι τρέχουν να ψήσουν αυτά τα τσουρέκια: Χαμός με τα πασχαλινά ατομικά τσουρεκάκια του Άκη Πετρετζίκη

Αποκάλυψε το μυστικό ο Πετρετζίκης: Η viral συνταγή για τέλειο κουρκούτι και τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου

Πεντανόστιμη σαν της μαμάς: Πατατόπιτα χωρίς φύλλο με μπεσαμέλ, ζαμπόν και έτοιμη στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Αρνάκι, κατσικάκι, κοτόπουλο, μπριζόλες, ψάρια… λουκούμι μεγειρεμένα στη λαδόκολλα

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Παραδοσιακή Μπάμπω: Η συνταγή για το πιο νόστιμο θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο έδεσμα που θα λατρέψετε