Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μοσχαράκι λεμονάτο: Η συνταγή για να λιώνει στο στόμα με μια σάλτσα από άλλο πλανήτη

Ένα από τα πατροπαράδοτα φαγητά της ελληνικής κουζίνας είναι το λεμονάτο μοσχαράκι. Σήμα κατατεθέν του κυριακάτικου τραπεζιού, όλοι εκτιμάμε ένα καλόμαγειρεμένο μοσχαράκι λεμονάτο που θυμίζει την μαγειρική της μαμάς.

Υλικά
1,5 κιλό μοσχαράκι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 πράσινα κρεμμυδάκια
3 καρότα σε ροδέλες
Μισή κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό φλιτζανάκι ξύδι
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο Δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
Μισό κουταλάκι κουρκουμά
Αλάτι πιπέρι
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Μοσχαράκι λεμονάτο: Η εκτέλεση της συνταγής

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και τον ταμπονάρουμε σε χαρτί κουζίνας…. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί… Προσθέτουμε τις μερίδες κρέατος να σοταριστούν για να θωρακιστούν….(έβαλα πρώτα το μισό, το έβγαλα και έβαλα Το άλλο μισό)

Γιατί αν το βάλουμε όλο μαζί θα κατεβάσει τα υγρά του και δεν θα σοταριστεί σωστά…. Όταν ετοιμάστηκε και η δεύτερη δόση πρόσθεσα το υπόλοιπο και το έσβησα με το ξύδι….

Στη συνέχεια πρόσθεσα το κρεμμύδι το άφησα να σοταριστεί καλά και πρόσθεσα όλα τα μπαχαρικά ανακάτεψα δυο-τρεις φορές, έριξα τα καροτάκια με τα πράσινα κρεμμυδάκια πρόσθεσα 2 κούπες νερό περίπου, έκλεισα τη χύτρα και μόλις άρχισε να βράζει χαμήλωσα στο μισό… το άφησα 20 λεπτά… Όταν έπεσε η βαλβίδα άνοιξα τη χύτρα ξανά έβαλα στην εστία έστυψα το χυμό λεμονιού και διέλυσα το κορν φλάουρ πρόσθεσα στην κατσαρόλα, και άφησα να κοχλάσει και δύο-τρία λεπτά να δέσει η σάλτσα ανακατεύοντας το….✓✓

Έβρασα το ρύζι μπασμάτι με νερό και λίγο αλάτι… 1 ρύζι 2 νερό, και μόλις έβρασε χαμήλωσα τη θερμοκρασία στο μισό και έβρασε για 10 λεπτά…. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Related posts

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε

Χλώμιασαν οι καταναλωτές: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο στην ελληνική αγορά