Πασχαλινά κουλουράκια: Το μυστικό του Άκη για τέλεια γεύση

Πασχαλινά κουλουράκια: Αναλυτικά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Πασχαλινά κουλουράκια: Τα πασχαλινά αυγά μαζί με τα πασχαλινά κουλούρια σηματοδοτούν την περίοδο του Πάσχα. Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα νοικοκυριά πλάθουν και ψήνουν κουλούρια και τα απολαμβάνουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για για κουλούρια της Λαμπρής είναι εύκολη, γρήγορη και έχει πεντανόστιμα αποτελέσματα.

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής των πασχαλινών κουλουριών

  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κρόκοι από μεσαία αυγά
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
  • 900 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι

Αυτή είναι η εκτέλεση της συνταγής των πασχαλινών κουλουριών

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

2. Χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3 με 4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.

3. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και συνεχίστε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Βάλτε σε ένα μπολ το γάλα, το κονιάκ, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Αφήστε να χτυπηθεί για 1 λεπτό.

5. Βάλτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατέψτε. Μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε για 10-15 λεπτά.

6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, βάλτε την σε ένα πάγκο και πλάστε κουλουράκια 30 γραμμαρίων σε όποιο σχέδιο θέλετε.

7. Πάρτε μερικά ταψιά και τοποθετείτε λαδόκολλα. Αλείψτε με κρόκο και ψήστε ξεχωριστά κάθε ταψί για 20-25 λεπτά.

Related posts

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές