Πεντανόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια: Με μία συνταγή από τη Σκανδιναβία, θα γλείφετε τα δάχτυλα σας

Κεφτεδάκια: Η πιο νόστιμη συνταγή

Μία απο τις πιο αγαπημένες συνταγές τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων είναι τα κεφτεδάκια. Πρόκειται για μία λατρεμένη παραδοσιακή συνταγή που μας κάνει όλους να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Ωστόσο στο παρακάτω άρθρο ανακαλύψαμε μία νέα πεντανόστιμη συνταγή από την Σκανδιναβία.

Τα υλικά για τα κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια:

  • 125γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 125γρ. κιμά χοιρινό
  • 50γρ. αλεύρι
  • 50ml γάλα + 50ml ζωμό λαχανικών
  • 1 αβγό
  • 15γρ. αλάτι & 2,5γρ. πιπέρι
  • 30γρ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη (ή θυμάρι), ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα με τα γλασαρισμένα ντοματίνια:

  • 300γρ. ντοματίνια
  • 25γρ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2γρ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον
  • 5γρ. αλάτι
  • 2γρ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 400γρ. πατάτες baby
  • 150γρ. βούτυρο ή 40γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50ml γάλα
  • 5γρ. αλάτι & 2γρ. πιπέρι

Η εκτέλεση της συνταγής

Για τους κεφτέδες:

  • Αναμιγνύετε καλά με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός όλα τα υλικά σε έναμπολ (σαν να κάνετε κέικ). Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε λίγο λάδι.
  • Με το ένα χέρι παίρνετε στη χούφτα λίγο από το μίγμα, πιέζετε να βγει από το πάνω μέρος του χεριού και το «κόβετε» με ένα βρεγμένο κουτάλι (όπως θα κάνατε και με μίγμα για λουκουμάδες).
  • «Κόβετε» μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα.

Για τη σάλτσα:

  • Ρίχνετε τα ντοματίνια κατά μήκος.
  • Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα ψήνετε στους 180οC στον αέρα, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, για 25-30 λεπτά.
  • Κρατάτε μερικά και τα υπόλοιπα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Για τον πουρέ:

  • Βάζετε τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζετε με τη φλούδα σε δυνατή φωτιά για 35 λεπτά.
  • Τις σουρώνετε.
  • Τις καθαρίζετε και τις λιώνετε σε ένα μπολ με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά.
  • Μοιράζετε πουρέ σε κάθε πιάτο και από πάνω κεφτεδάκια με σάλτσα.

Related posts

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές