Σύμμαχος κατά της γρίπης και του κρύου που μας σώζει: Η απόλυτη συνταγή για κοτόσουπα σκέτο βάλσαμο

Πολλοί έχουμε λαχταρήσει μία ζεστή σουπίτσα αυτές τις ημέρες που το κρύο «χτύπησε» κόκκινο και που οι ιώσεις βρίσκονται στο απόγειό τους. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σούπα που επιταχύνει την απώλεια βάρους.

Τι καλύτερο λοιπόν από μία ζεστή κοτόσουπα βασισμένη σε ιταλική συνταγή.

Υλικά
3- 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο
2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, σε κύβους
2 φλ. τσαγιού καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο, σε κύβους
2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά μικρού σχήματος
2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
8- 10 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας, προαιρετικά

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το ιταλικό καρύκευμα και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 7- 8 λεπτά.
Προσθέστε 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, το κλαδάκι δεντρολίβανου, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 10- 12 λεπτά).
Προσθέστε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και σιγοβράστε μέχρι τα ζυμαρικά να είναι μόλις al dente. Ανακατέψτε το μαϊντανό και το βασιλικό. Προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
Για να σερβίρετε, αδειάστε τη σούπα σε κάθε μπολ και προσθέστε από πάνω λίγες φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά).

Related posts

Αρνί ή κατσίκι: Τι είναι καλύτερο να φάμε;

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο