Συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα: Εύκολη και γρήγορη σπιτική συνταγή

Αν προτιμάς ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό, το οποίο όμως θα είναι σπιτικό και υγιεινό, χωρίς σφολιάτες και συντηρητικά… τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα. Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείς για γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο:

600 γρ. τυρί φέτα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αβγά

1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ. τσαγιού γάλα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η εκτέλεση συνταγής της τυρόπιτας με γιαούρτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τυρόπιτα με γιαούρτι: Η συνέχεια της εκτέλεσης

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλοιδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Related posts

Συνταγή που ξυπνάει αναμνήσεις: Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, που μοσχομυρίζουν σε όλη τη γειτονιά

Η μπουγάτσα του τεμπέλη: Πανεύκολη και πεντανόστιμη με ζαχαρούχο γάλα

Τυρόπιτα: Μια παραδοσιακή συνταγή για ένα εύκολο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα σαν αλμυρό κέικ

Πολίτικη τυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή με μπεσαμέλ – Έτοιμη στο πι και φι

Πατάτες φούρνου: Το έξυπνο κόλπο για να γίνουν πεντανόστιμες

Παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα: Το μυστικό του Άκη που την απογειώνει

Κανταΐφι Κιουνεφέ: Συνταγή για απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκό

Σπιτικά τυροπιτάκια: Πεντανόστιμα με σπιτική ζύμη για ένα λαχταριστό σνακ

Μακαρόνια και λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα: Απίστευτο το αποτέλεσμα και έτοιμο σε 10 λέπτα