Τα μυστικά του κεφτέ: Αυτά είναι τα κόλπα για να βγαίνει αφράτος και ζουμερός

Τα μυστικά του κεφτέ: Πεντανόστιμα κεφτεδάκια χωρίς κόπο

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων είναι ο κεφτές ή αλλιώς τα κεφτεδάκια. Τα κεφτεδάκια είναι πεντανόστιμα, έχουν όμως τον τρόπο τους για να βγουν τραγανά απέξω και ζουμερά από μέσα.

Οι περισσότερες παραδοσιακές μαγείρισσες έχουν τα δικά τους μυστικά για να τον πετύχουν όπως ακριβώς πρέπει: τραγανό στην κρούστα, ζουμερό στο εσωτερικό. «Κλέψαμε» μερικά από αυτά για τη μέρα που θα θελήσετε να κάνετε τη δική σας ηρωική προσπάθεια.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, 1 αυγό, αλάτι, πιπέρι, 1/2 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. ρίγανη, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1/2 ματσάκι δυόσμος, 1 κουτ. γλυκού ξίδι, αλεύρι για το πανάρισμα και λάδι για το τηγάνισμα.

Τα ανακατεύετε όλα αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε. Πάμε τώρα να δούμε τα επιμέρους. Δηλαδή τις λεπτομέρειες στο ζύμωμα και το τηγάνισμα που θα κάνουν τη διαφορά.

Τα μυστικά του κεφτέ που θα τον απογειώσουν γευστικά

  1. Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  2. Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
  3. Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
  4. Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
  5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
  6. Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Related posts

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Η Δίαιτα του Βραστού Αυγού: Χάστε 10 Κιλά σε 2 Εβδομάδες, Χωρίς να Ζοριστείτε

Χλώμιασαν οι καταναλωτές: Σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο στην ελληνική αγορά