Τα πιο λαχταριστά και ζουμερά κεφτεδάκια: 6 μυστικά για γεύση από άλλο πλανήτη

Κεφτεδάκια: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή

– 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
– 1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
– 1 αυγό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 1/2 ντομάτα
– 1 κρεμμύδι
– 3-4 σκελίδες σκόρδο

– 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 1/2 ματσάκι δυόσμος
– 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι,
– Αλεύρι για το πανάρισμα
– Λάδι για το τηγάνισμα

– Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια.
– Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.

Κεφτεδάκια: Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

– Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια.
– Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.
–  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.
– Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.
– Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.
–  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Related posts

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και θα τη λατρέψετε για φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ

Μπακαλιάρος bianco όπως τον μαγείρευαν στα Ιόνια νησιά

Σοκολατάκια Bounty με Φράουλα Χωρίς Ζάχαρη μόλις με 5 υλικά