Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας: Τυρόπιτα με γέμιση από βουτυράτη κρέμα κεφαλογραβιέρας και φέτας, με κόστος μόλις 12€

Τυρόπιτα: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Μία καταπληκτική συνταγή βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο και αφορά σε μια πεντανόστιμη και ονειρεμένη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με βουτυράτη κρέμα από κεφαλογραβιέρα και φέτα. Φτιάξτε αυτή την συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και κοστίζει μόνο 12€.

  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη ή 1 συσκευασία Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη
  • 500 γρ. φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 400 ml φρέσκο, πλήρες γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι, κατά προτίμηση λευκό
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Η εκτέλεση της τυρόπιτας

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα, χωρίς αλευρένιους σβόλους. Τραβάμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα τυριά και τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή, γιατί τα τυριά και πικάντικα είναι, και αλμυρά).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και αλείφουμε καλά με λάδι το ταψί (38 εκ.).

Απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας, (ή 4 φύλλα χωριάτικα, λαδωμένα πολύ καλά το καθένα ξεχωριστά), έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.

Απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας (ή με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδωμένα καλά το καθένα ξεχωριστά).

Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, ώστε να κολλήσουν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση.

Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στον φούρνο (για να ψηθεί καλά και από κάτω) για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Related posts

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα: Τραγανή με ωραία ζύμη που δεν έχετε ξαναφάει και έτοιμη στο πι και φι

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα της τεμπέλας: Χωρίς φύλλο, με φέτα και έτοιμη σε χρόνο μηδέν στη τοστιέρα

Έτοιμη στη τοστιέρα σε χρόνο μηδέν: Σκέτη μούρλια «τυρόπιτα» που κάνει θραύση στα social media

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ: Έτοιμη σε μόνο 5 λεπτά με φέτα, γιαούρτι κι ένα μυστικό υλικό

Η ιδανική συνταγή για αφράτη τυρόπιτα: Εύκολη και οικονομική, με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Σκέτη μούρλια: Μπουγάτσα από τις Σέρρες με φέτα και σιμιγδάλι με την πιο εύκολη συνταγή

Θα γλείφετε τα δαχτυλά σας: Η απόλυτη κρεμώδης τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 15′

Η ιδανική συνταγή για τις βραδινές λιγούρες: Πανεύκολη και νόστιμη, έτοιμη σε 10 λεπτά

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο για καλοφαγάδες: Πανεύκολη εκτέλεση με 2 κινήσεις και έτοιμη σε 10 λέπτα