Θα ξετρελάνετε φίλους και οικογένεια: Η εύκολη συνταγή για σουφλέ κοτόπουλο – Φτιάχνεται με μανιτάρια και μυρωδικά

Σουφλέ κοτόπουλο: Τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής

Στο παρακάτω άρθρο βρίσκεται η ωραιότερη συνταγή για σουφλέ κοτόπουλο. Είναι απλή και περιέχει κοτόπουλο, μανιτάρια και μυρωδικά.

Τα υλικά της συνταγής για το σουφλέ

  • 3 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο
  • 150 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμ. τυριά τριμμένα (γκούντα, γραβιέρα, κασέρι κλπ.)
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 φέτες μπέϊκον κομμένες σε κύβους
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι- πιπέρι
  • μερικές φέτες τυρί του τοστ

Η εκτέλεση της συνταγής για το σουφλέ

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο, σε αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
  2. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον. Αφού τα σοτάρουμε όλα αυτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό χτυπημένα ελαφρώς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ [25 Χ 35 εκ. περίπου] βάζουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου μαζί με τα τριμμένα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο ανακατεύοντας τα όλα καλά. Κατόπιν προσθέτουμε όλο το μείγμα από τα σοταρισμένα υλικά που φτιάξαμε πριν και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  4. Στρώνουμε μέσα στο πυρέξ το μείγμα και βάζουμε από πάνω τις φέτες του τοστ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα, στην κάτω σκάλα του φούρνου, και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην ψηθεί αμέσως το τυρί. Ξεσκεπάζουμε στο τέλος για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.
  5. Κρατείστε λίγο μπέϊκον ψιλοκόψτε το και πασπαλίστε το φαγητό πριν το ψήσετε ή μπορείτε να σερβίρετε και σε ατομικά φορμάκια ατομικές μερίδες.

Related posts

Το ξέρουν μόνο οι παλιοί μανάβηδες: Τo μυστικό για να διαλέγεις πάντα το καλύτερο καρπούζι

Ξέφυγαν τα κεράσια στα μανάβικα – Auτή είναι η εξωφρενıκή τıμή τους το κιλό

Τα ξέρουν μόνο οι μανάβηδες: Τα μυστικά για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι