Το γιατρικό για τον καύσωνα: Σπιτικό παγωτό φράουλα με 3 υλικά και ελάχιστες θερμίδες

Σπιτικό παγωτό φράουλα: Θα το λατρέψουν τα παιδιά

Γιατί να τρέχετε να αγοράζετε παγωτό απέξω που είναι γεμάτο συντηρητικά ενώ μπορεί να φτιάξετε το δικό σας παγωτό στο άψε σβήσε; Αυτό το παγωτάκι όχι μόνο είναι πιο οικονομικό από τα έτοιμα του εμποριού αλλά και πιο υγιεινό με ελάχιστες θερμίδες.

Το παγωτό φράουλα είναι μια από τις γεύσεις που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και, δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σπιτικό παγωτό με φρέσκες φράουλες και όχι μόνο γεύση και συντηρητικά όπως είναι πολλά παγωτά του εμπορίου.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσει κανείς ένα παγωτό και όταν πρόκειται για παγωτό χωρίς ζάχαρη, η ιδέα είναι ακόμη πιο δελεαστική.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για παγωτό φράουλας, χωρίς ζάχαρη και με 3 μόνο υλικά.

Σπιτικό παγωτό φράουλα: Η συνταγή

Υλικά

  • 250 γρ παγωμένες φράουλες
  • 2 κτσ γάλα
  • 1 κτγ στέβια αναλογία 1:5 με την ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφού έχουμε πλύνει και έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια από τις φράουλες τις βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων για 7-8 ώρες στην κατάψυξη.

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε τις παγωμένες φράουλες, το γάλα, τη στέβια και χτυπάμε με τον πολυκόφτη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Το παγωτό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Related posts

Ιταλός σεφ αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε στα μακαρόνια με κιμά

Auτά είναι τα 16 καλύτερα ορεκτικά ελληνικά πιάτα στα 100 καλύτερα στον κόσμο – Σαρώνει η ελληνική κουζίνα

Αuτά είναι τα 12 φαγητά που τρώνε στην Ικαρία και ζουν μέχρι τα 100