Το λαχανıκό που προλαμβάνει τον καρκiνο, ρυθμiζει το σάκχαρο και ενıσχύει την óραση

Συνήθως έχει μικρό μέγεθος, λείο ή τρυφερό δέρμα και είναι ένα αγαπημένο λαχανικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική. Συνήθως χρησιμοποιείται ως υλικό σε σαλάτες, σούπες, ψητά, και άλλες μαγειρικές συνταγές.
Αυτά τα λαχανικά είναι γεμάτα με πολλές σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Δείτε ποια είναι και που κάνουν καλό.

Τι είναι τα κολοκυθάκια
Τα κολοκυθάκια είναι μια ποικιλία της κοινής κολοκυθιάς (Cucurbita pepo), που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική. Είναι ένα λαχανικό, που μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 100 εκατοστά, αλλά συνήθως συλλέγονται όταν είναι ακόμα σχετικά μικρά, περίπου 15-25 εκατοστά.

Τα κολοκυθάκια έχουν απαλή, τρυφερή σάρκα και ελαφρώς γλυκιά γεύση. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και λίπη και πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Α, κάλιο και φυτικές ίνες.

Οφέλη για την υγεία
Τα κολοκυθάκια είναι γεμάτα με πολλές σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλό αριθμό θερμίδων. Οι φυτικές ίνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη και μπορεί να περιορίσουν την πιθανότητα να εκδηλώσετε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος.

Τα 3 πιο σημαντικά οφέλη
Συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου
Είναι χρήσιμα στην πρόληψη και Διαχείριση Διαβήτη
Ενισχύουν την υγεία των ματιών
1.Συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου
Τα κολοκυθάκια περιέχουν ζεαξανθίνη και πολλές άλλες ενώσεις που μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.

2. Πρόληψη και Διαχείριση Διαβήτη
Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6. Έρευνες δείχνουν ότι αυτή η βιταμίνη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα. Η βιταμίνη μπορεί ακόμη και να παίξει προστατευτικό ρόλο κατά του διαβήτη.

3. Ενισχύει την υγεία των ματιών
Ενώσεις όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη προστατεύουν τα κύτταρα του ματιού φιλτράροντας τα μήκη κύματος του μπλε φωτός που προέρχεται από τις οθόνες. Μια διατροφή πλούσια σε αυτές τις ενώσεις μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη ή άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τα μάτια.

Η διατροφική τους αξία
Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε πολλαπλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης. Παρά το γεγονός ότι είναι γεμάτα με πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη.

Τα κολοκυθάκια περιέχουν επίσης

Φολικό οξύ
Κάλιο
Βιταμίνη Α
Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Ένα μεγάλο ωμό κολοκυθάκι περιέχει:

Θερμίδες: 55
Πρωτεΐνη: 4 γραμμάρια
Λίπος: 1 γραμμάριο
Υδατάνθρακες: 10 γραμμάρια
Φυτικές ίνες: 3,2 γραμμάρια
Ζάχαρη: 8 γραμμάρια

Related posts

Χαμός σε ελληνική νησί – Χρέωσαν μια μερίδα μουσακά 33 ευρώ

Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα

Αυτό είναι το χειρότερο ελληνικό φαγητό στο κόσμο – Μπήκε στην παγκόσμια 10αδα