Το μυστικό των διατροφολόγων: Θρεπτική και λαχταριστή
Είναι το αγαπημένο γεύμα των διατροφολόγων, όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά ελαφρύ αλλά και για την νοστιμιά και την θρεπτική αξία που έχει. Αυτή η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτα και τυρί γραβιέρα θας σας αφήσει άφωνους για την επόμενη μπουκιά.
Υλικά
- 500γρ. πατάτες
- 150γρ. γραβιέρα
- 300γρ. μπρόκολο
- 8 μεγάλα αβγά
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
- 100ml γάλα φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Το μυστικό των διατροφολόγων: Η συνταγή για την ομελέτα φούρνου με μπρόκολο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Τρίβετε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπολ.
- Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.
- Ψήνετε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρετε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.