Το ωραιότερο banana bread: Λαχταριστό, εύκολο , έτοιμο σε 5 λεπτά και με ελάχιστα υλικά

Banana bread: Η εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ένα από τα πιο ωραία γλυκά είναι το banana bread, το οποίο βέβαια είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό μας καφέ. Με το ξέσπασμα της καραντίνα πολύς κόσμος στράφηκε προς την αρτοζαχαροπλαστική για να περάσει δημιουργικά τον χρόνο που περνούσε στο σπίτι.

Έκτοτε, έχουν προκύψει πολλές παραλλαγές του νόστιμου γλυκού και εμείς βρήκαμε για εσάς την πιο εύκολη και σύντομη συνταγή που θα σας συναρπάσει.

Αυτό το πεντανόστιμο banana bread δεν χρειάζεται φούρνο και είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά!

Τα υλικά για το Banana Bread

1 πολύ ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη (περίπου 1/3 φλιτζανιού πολτοποιημένη)
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
1 κ.σ. μέλι ή σφενδάμι
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
1/4 κ.γ. γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι κομμάτια ημίγλυκης ή μαύρης σοκολάτας

H εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
Αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα που είναι κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων.
Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ για 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά.Φάτε το ζεστό με μια επάλειψη βουτύρου και μια κουταλιά μέλι.

Related posts

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι

Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – Σαρώνει ασταμάτητα η Ελλάδα