Του ονείρου: Η κρεατόπιτα με μπεσαμέλ και μπέικον που θα φτιάχνεις συνέχεια

Κρεατόπιτα: Η πανεύκολη συνταγή με μπέικον και μπεσαμέλ

Αν έχετε βαρεθεί τις παραδοσιακές πίτες και ψάχνετε μια εναλλακτική για να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας, σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για κρεατόπιτα. Αυτή η κρεατόπιτα είναι λαχταριστή και πανεύκολη στην διαδικασία.

Με μπέικον και μοσχαρίσιο κιμά, με πολλά μυρωδικά, θα κάνει εντύπωση στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε την! Εμείς ενθουσιαστήκαμε!

Υλικά
5 φέτες μπέικον
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά
200 ml λευκό κρασί
Αλάτι-Πιπέρι
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
200 ml νερό

Για την Μπεσαμέλ
50 γρ βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml γάλα
Αλάτι-Πιπέρι
100 γρ κίτρινο τυρί
2 αυγά

Ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο

Κρεατόπιτα: Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα φτιάχνοντας την γέμιση της κρεατόπιτας. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον και όταν ροδίσει το βγάζουμε. Στην συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Αφού χάσει τα υγρά του, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη πάπρικα, το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει τα υγρά του.

Συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Στην πορεία, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο κίτρινο τυρί και ένα ένα τα αυγά.

Παράλληλα, στον κιμά βάζουμε το μπέικον και τα αναμιγνύουμε.

Έπειτα, παίρνουμε το ταψί της κουζίνας μας και το λαδώνουμε. Βάζουμε ένα φύλλο μέχρι την μέση. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο και καλύπτουμε το άλλο μισό του ταψιού. Λαδώνουμε τα φύλλα και σκεπάζουμε με ένα φύλλο, όπως δείχνει και το βίντεο παρακάτω. Λαδώνουμε ξανά.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά την διαδικασία και μετά απλώνουμε το μείγμα κιμά με μπέικον, να πάει σε όλη την επιφάνεια. Μετά, Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού. Τις λαδώνουμε και σκεπάζουμε με ένα επιπλέον φύλλο. Λαδώνουμε και τοποθετούμε και το τελευταίο φύλλο.

Τέλος, πατάμε τις άκρες, λαδώνουμε και ψήνουμε την κρεατόπιτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Related posts

Το μυστικό των σεφ αποκαλύπτεται: Τα 2 άγνωστα υλικά που θα κάνουν τα μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά

Βραστόγαλο όπως παλιά: Το φαγητό που μεγάλωσε τις γενιές των γονιών μας και των παππούδων μας

Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο: Η εύκολη συνταγή με ρύζι μπασμάτι για να γίνει λουκούμι

Μπακαλιάρος τραγανιστός και χρυσαφένιος: Τα μυστικά για το κουρκούτι και το κόλπο με το ξαλμύρισμα

Τηγανόψωμα της γιαγιάς: Η εύκολη συνταγή για να γίνουν πεντανόστιμα – Έτοιμα μόνο σε 3 λεπτά

Η απόλυτη συνταγή για το εθνικό μας φαγητό: Χυλωμένη, αχνιστή φασολάδα με ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδου

Του ονείρου: Παραδοσιακός κορμός μωσαϊκό με γλάσο από σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους

Ο σωστός ο κεφτές: Το μυστικό για “μπαμπάτσικα” μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά

Για τις λιγούρες: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και επικάλυψη ζελέ