Βίντεο μέσα από εργοστάσιο: Έτσι φτιάχνεται το βιομηχανοποιημένο παγωτό – Συγκλονίζει η διαδικασία

Παγωτά: Τι γίνεται όμως με τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα

Το παγωτό αποτελεί ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά και ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια στον κόσμο. Οι βασικές πρώτες ύλες του παγωτού είναι το γάλα, το βούτυρο ή η κρέμα γάλακτος, η ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες και αναλόγως τον τύπο του παγωτού, κακάο, χυμός ή πουρές φρούτων, ξηροί καρποί, αβγά, αρώματα, χρώματα και η κατηγορία των σταθεροποιητών και των γαλακτωματοποιητών, που βοηθούν στη καλύτερη διασπορά των υλικών στο μίγμα και που δεν πρέπει να συγχέονται με τα συντηρητικά, τα οποία το παγωτό δεν έχει ανάγκη.

Τι γίνεται όΜως με τα βιομηχανοποιημένα παγωτά;  Αυτό που βρίσκεται στα ψυγεία των περιπτέρων, των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων ψιλικών. Δες το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβεις ή μάλλον θα αναρωτηθείς αν θα αγοράσεις ξανά αυτά τα παγωτά.

Δείτε πως δημιουργούνται τα παγωτά

Related posts

Τι τρώμε την Μεγάλη Παρασκευή;

Βάψιμο αυγών: Το κόλπο για γίνουν γυαλιστερά με φυσικό τρόπο

Ούτε ελιές, ούτε αμπέλια: Τα 3 άγνωστα φυτά που μεγαλώνουν… μόνα τους και θα βγάζεις 6.500 εuρώ από το σπίτι