7 υπέροχα μαγαζιά στην Αθήνα με κήπους και «μυστικές» αυλές για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά μας, και η διάθεση μας για βόλτες και παραλία έχει ανέβει! Όσοι λοιπόν βρισκόμαστε στην Αθήνα μπορούμε να επισκεφθούμε πολλά όμορφα και ψαγμένα μαγαζάκια με τέλειο κήπο ή πίσω αυλή για να μπούμε στο κλίμα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας!

«Μυστικοί» κήποι που σε εμπνέουν να πιεις καφέ και άλλα έχοντας κάνει ατού τους την αυλή τους, το μόνο σίγουρο είναι πως τα παρακάτω μαγαζιά είναι ανθισμένα και σε περιμένουν!

Piu Verde

Είναι πραγματικά από τους πιο πράσινους προορισμούς στην Αθήνα, ενώ το καλό είναι πως πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη έκταση και γι΄αυτό πιθανώς εύκολα θα βρεις κάπου να καθίσεις.

Η μεγάλη έκταση με το συντριβάνι, το γεφυράκι, τα βολικά καθίσματα καθώς και τα πεύκα γύρω γύρω δημιουργούν ένα πολύ φυσικό σκηνικό που θα σε κάνει να ηρεμήσεις.

Βέβαια πέρα από τον πρωινό καφέ μέσα στον ίσκιο των δέντρο, το Piu Verde μεταμορφώνεται σε boho μπαράκι το βράδυ λόγω των χρωματιστών πανιών ανάμεσα στα δέντρα, του χαμηλού φωτισμού και της ξύλινης επένδυσης που δένει ιδανικά με το περιβάλλον.

Στρατάρχη Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου (Μετρό Εθνική Άμυνα), Τηλέφωνο: 210 6546185

Artisanal

Ο παριζιάνικος αέρας, η ωραία διακόσμηση και η εσωτερική αυλή του είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους που το μαγαζί Artisanal παραμένει hotspot για καφέ.

Επίσης εκεί ο πρωινός καφές είναι ιερός. Σερβίρεται σε χρωματιστές, λουλουδένιες κούπες και συνοδεύεται με γευστικά βουτήματα η κέικ.

Τέλος ίσως να είναι και καλύτερα αν δεν πας φαγωμένος, καθώς στο μενού υπάρχουν πολλές επιλογές και για τις ημέρες εκτός Κυριακής που έχει brunch.

Ζηρίνη 2, Κηφισιά Τηλέφωνο: 6936 144744

Su Casa

Γλαστράκια παντού, χουχουλιάρικοι καναπέδες και -πραγματικά- τέλεια διακόσμηση με φωτιστικά που θυμίζουν Ισπανία, είναι πάνω κάτω αυτά που θα προσέξεις μόλις μπεις στο Su Casa.

Πέρα όμως από τα γλαστράκια, στο Su Casa δεν θα βρεις μόνο δύο-τρία δέντρα και λουλούδια, αλλά μεγάλες συκιές που προσγειώνονται τραπέζια, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του χωριού σου.

Τέλος, αν και το Su Casa είναι φημισμένο κυρίως για το φαγητό του, όπως τα θαλασσινά και τα ζυμαρικά του, να ξέρεις πως εκτός από καφέ και εκπληκτικά smoothies, έχει και ενδιαφέροντα γλυκά αν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο γλυκιά την πρώτη μέρα του Μαΐου.

Πλατεία Νυμφών , ΓλυφάδαΤηλέφωνο: 21 0898 5554

Upopa Epops

Κακά τα ψέματα, μπορεί το Upopa Epops να μην είναι ο ορισμός του πράσινου, αλλά έχει τόσο προσεγμένη και γουστόζικη αυλή που δεν γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά.

Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, το μαγαζί στα Πετράλωνα έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί με τον πιο όμορφο τρόπο το κενό που έχουν αφήσει οι γύρω πολυκατοικίες, δημιουργώντας μία πέρα για πέρα vintage αυλή.

Παλιά, πολύχρωμα καθίσματα, κίτρινες καρέκλες, απροσδιορίστου σχήματος τραπέζια και γλάστρες με βασιλικό είναι μερικές από τις ιδιαιτερότητες της αυλής.

Δοκίμασε τα υπέροχα pancakes του με μπισκότο μαζί με τον καφέ σου, αν και ο κατάλογος έχει πολλές ωραίες επιλογές και για αλμυρό.

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Τηλέφωνο: 21 2105 5214

Six d.o.g.s.

Είναι κλασικός προορισμός όταν κάποιος θέλει να πάει σε ένα εναλλακτικό καφέ με αυλή στην καρδιά του κέντρου.

Ο κήπος είναι σαν το μαγαζί… εναλλακτικός. Χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, λίγα μέτρα πάνω από το χώμα, τρεις χειροποίητες αιώρες, καθώς και μία κούνια είναι όλη και όλη η διακόσμηση του κήπου.

Οσο για το τι να πάρεις, εκτός από καφέ… να ξέρεις πως το μενού του Six d.o.g.s. επικεντρώνεται στα εποχιακά προϊόντα και έχει από milkshakes και παγωτά μέχρι και σπιτική λεμονάδα, σπιτικό Ice Tea και γλυκά.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3210510

Αίγλη Ζαππείου

Ισως η αυλή του είναι από τις πιο όμορφες αυλές στο κέντρο της Αθήνας κυρίως λόγω της θέας του στην Ακρόπολη. Βέβαια η θέα δεν περιορίζεται εκεί, καθώς περιλαμβάνει τόσο τον λόφο του Λυκαβηττού όσο και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Ετσι, ο συνδυασμός της θέας με τους αναπαυτικούς καναπέδες με τα μεγάλα μαξιλάρια καθώς και εν συνεχεία η βόλτα στο Ζάππειο και στον Εθνικό κήπος ίσως είναι και ο ιδανικότερος συνδυασμός για την Πρωτομαγιά.

Κήπος Ζαππείου Τηλέφωνο: 21 0336 9300

Momo, Καλλιθέα

Μία αυλή που έχει λίγο από όλα. Πολλά δέντρα, ωραία διακόσμηση, τραπεζάκια χωμένα στο πράσινο για ζευγάρια, αλλά και μεγάλες τραπεζαρίες που χωρούν ολόκληρες παρέες.

Και δεν μιλάμε για κανονική αυλή, αλλά για… πίσω αυλή, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν ζεστό χώρο για όσους δεν θέλουν να πάνε και πολύ μακριά από τα νότια προάστια. Οι ανθισμένες λεμονιές δίνουν μία άλλη αίσθηση δροσιάς στην αυλή, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη…την κλειστή και την ανοιχτή, η οποία έχει ήδη ανοίξει για καλοκαίρι.

Πάντως το μενού σίγουρα θα σε εκπλήξει καθώς εκτός από προσεγμένες τιμές έχει πολλών ειδών σάντουιτς, όπως και γεμιστά πεϊνιρλί, τάρτες, κέικ ημέρας και χάμπουργκερ.

Σαπφούς 95, Καλλιθέα Αττικής

Τηλέφωνο: 21 0956 2300

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι