Αποκαλυπτικές Εικόνες: Πώς θα είναι η παραλία στο Ελληνικό – Το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Το όραμα για την ανάπτυξη του Ελληνικού είναι ο σχεδιασμός ενός πρωτοποριακού έργου για την Αθήνα, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας. Eξίσου σημαντικός είναι και ο στόχος για την ανάδειξη του παράκτιου μετώπου, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Μια σειρά από νέα, εντυπωσιακά τοπόσημα ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού θα κοσμούν την αναβαθμισμένη παραλιακή περιοχή. Κατά μήκος της παραλίας θα αναπτυχθούν χώροι αναψυχής και εστίασης. Επιπλέον ο παραλιακός δρόμος θα πεζοδρομηθεί ώστε πεζοί και ποδηλάτες να κινούνται με ασφάλεια κατά μήκος του.

Το ωραιότερο παραλιακό μέτωπο της Ευρώπης

Η ανανεωμένη παράκτια ζώνη του Ελληνικού θα αποτελέσει από μόνη της ένα μοναδικό τοπόσημο, συνολικού μήκους 3,5 χλμ. (που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έναν παραλιακό οικισμό: μια περιοχή με παραθαλάσσιες κατοικίες, σύγχρονα διαμερίσματα και ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα σε μια μαρίνα μικρών σκαφών). Παράλληλα θα δημιουργηθεί η νέα παραλία ελεύθερης πρόσβασης, μήκους 1 χλμ.

Στο ένα άκρο της ελεύθερης παραλίας θα βρίσκεται το νέο παγκόσμιας εμβέλειας ενυδρείο ενώ στο άλλο άκρο η μεγάλη υπερσύγχρονη μαρίνα. Στα σχέδια της μαρίνας περιλαμβάνονται ποικιλία καταστημάτων και χώρων διασκέδασης αλλά και το εντυπωσιακό ξενοδοχείο 6 αστέρων Marina Exclusive Hotel

Η νέα αμμώδης παραλία, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, θα έχει μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου και πλάτος 50 μέτρων κατά μέσο όρο. Η παραλία θα συνδέεται απευθείας με το Μητροπολιτικό Πάρκο μέσω του κυρίως πεζόδρομου περιπάτου. Θα είναι, επίσης, εύκολα προσβάσιμη με Τραμ, λεωφορείο ή αυτοκίνητο και άρτια συνδεδεμένη με τους ποδηλατόδρομους του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Το Ενυδρείο στο άκρο της νέας παραλίας θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην εκπαίδευση για την θαλάσσια ζωή και τα εύθραυστα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ο Πύργος Κατοικιών στη μαρίνα – με απεριόριστη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο και το γαλάζιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας- θα συμπληρώσει το αναβαθμισμένο παραλιακό τοπίο.

Το Integrated Resort, ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα 5 αστέρων στο άκρο της μαρίνας με υψηλού επιπέδου παροχές και υπηρεσίες, και το Marina Exclusive Hotel, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο 6 αστέρων μπροστά στη νέα σύγχρονη μαρίνα με εστιατόρια και καταστήματα, θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ο Παραλιακός Οικισμός θα αναδεικνύει την υπέροχη ακτογραμμή, προσφέροντας κατοικίες χαμηλής δόμησης χτισμένες μπροστά από μια μικρή μαρίνα, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει τα σύνορα του Μητροπολιτικού Πάρκου αφού θα συνδέεται με αυτό.

Ο κύριος πεζόδρομος

Όλες οι παραπάνω περιοχές θα συνδέονται με τον κεντρικό πεζόδρομο περιπάτου μήκους 2,5 χλμ, που θα εκτείνεται από το Μητροπολιτικό Πάρκο μέχρι το παραλιακό μέτωπο.

Ο κύριος πεζόδρομος περιπάτου θα έχει πλάτος 56 μ. και θα εκτείνεται από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι τη θάλασσα, συνδέοντας το Μητροπολιτικό Πάρκο με το παράκτιο μέτωπο, την παραλία και τη μαρίνα. Το ακρωτήριο του Άγιου Κοσμά με την υπέροχη εκκλησία του, στην ολοκλήρωσή του θα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα σε μια πεζοδρομημένη και ποδηλατική διαδρομή που θα το συνδέει με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Related posts

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε

Ταβέρνα στην Θεσσαλονίκη σε ταΐζει μέχρι τέλους μόνο με 15 ευρώ και θα την λατρέψεις

Όσα φάτε και όσα πιείτε 17 ευρώ: Η ταβέρνα στην Αθήνα που τρως μέχρι τέλους και.. παραγγέλνεις πάλι