Διακοπές: Δείτε Τους Κωδικούς Wi-Fi Από ΟΛΑ Τα Αεροδρόμια Του Κόσμου. Εξαιρετικά Χρήσιμο Αν Ταξιδεύετε Συχνά!

by Αντώνης Βαλμάς

O μηχανικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και blogger Anil Polat δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη που του έδωσε το όνομα WiFox , που δίνει τη δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν σε μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου να βρουν τους κωδικούς του Wi-Fi. 

Πρακτικά είναι η υπηρεσία της Google Maps με έναν παγκόσμιο χάρτη που δείχνει τα αεροδρόμια του κόσμου, που μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί. Το σημαδάκι του αεροπλάνου σημαίνει πως έχει καταγραφεί ο κωδικός του συγκεκριμένου αεροδρομίου. Πατώντας πάνω του μπορούμε να δούμε το όνομα του αεροδρομίου, τα ονόματα των δικτύων και τους αντίστοιχους κωδικούς τους.

1

Η χρήση της υπηρεσίας είναι πολύ απλή. Για παράδειγμα, πρόκειται να επισκεφτείτε τη Ρώμη. Βρίσκουμε τη πόλη στον χάρτη ή πληκτρολογούμε το όνομα στην αναζήτηση πάνω αριστερά. Επιλέγουμε το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci-Fiumicino και μαθαίνουμε ότι υπάρχει ελεύθερο δίκτυο υπό το όνομα Casa Alitalia Lounge δεν απαιτείται κωδικός και υπάρχει ένα ακόμα δίκτυο με το όνομα  Aviapartner και ο κωδικός είναι Aviapartner01.

2

Οι πληροφορίες συνεχώς ενημερώνονται και προστίθενται νέες πόλεις και αεροδρόμια. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμα για λειτουργικά συστήματα iOS και Android .

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα