Η Γλυφάδα αλλάζει: Εγκρίθηκε το master plan για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Γλυφάδα ανάπλαση: Εγκρίθηκε το master plan

Γλυφάδα ανάπλαση: Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοινώνοντας την έγκριση του master plan και ότι ξεκινά το έργο, έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία του δήμου. «Περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, δενδροφυτεύσεις, χώροι αναψυχής, φωτισμός, ανοιχτά γήπεδα», ανέφερε ενδεικτικά.

«Οι μελέτες και οι χωροθετήσεις που τόσο καιρό προετοιμάζαμε, εγκρίθηκαν και βάζουμε μπροστά τα έργα για ένα σύγχρονο, φιλικό, πράσινο, βιώσιμο παραλιακό μέτωπο», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou II στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Το νέο παραθαλάσσιο αττικό μέτωπο θα περιλαμβάνει 4.655 μέτρα πεζοδρόμου, 3.545 μέτρα ποδηλατοδρόμου, 9.720 τετραγωνικά υπαίθριων δραστηριοτήτων, 1.442 θέσεις σταθμεύσεις, ενώ θα φυτευτούν 71.200 τετραγωνικά μέτρα με περισσότερα από 1.600 δέντρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου».

Η κατασκευή θα γίνει τμηματικά, για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οδικού δικτύου και θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, με αρχή από τη χάραξη του ποδηλατοδρόμου και των πεζοδρόμων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη κατασκευή παιδικών χαρών, ανοιχτά γήπεδα, υπαίθρια γυμναστήρια, αναβάθμιση των παραλιών και σύγχρονο οικολογικό φωτισμό. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για κλειστές υποδομές, αλλά για ανοιχτές στο κοινό, «ελαφριές» παρεμβάσεις, για μεγάλους χώρους πρασίνου, παιδικών χαρών, πεζοδρόμων κ.α.

Related posts

Το πιο ακριβό σουβλάκι του πλανήτη: Το φτιάχνει Έλληνας, κοστίζει 17 ευρώ και είναι πάντα «γεμάτος»

Το σουβλατζίδικο στην Αθήνα που φτιάχει πιτόγυρο γίγας και δίνει δώρο ένα iPhone 15 σε όποιον το «καταφέρει»

Ελάχιστοι το ξέρουν: Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου – Το έθιμο και γιατί τα συνδυάζουμε