Μπράβο στην Πάτρα! Μπήκαν οι πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες αδέσποτων

by Αντώνης Βαλμάς

Mπήκαν επιτέλους και μετά από αντιδράσεις χρόνων οι πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της δημοτικής αρχής θα μπουν σε 30 ακόμα σημεία του κέντρου, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί στους χώρους των πρώην δημαρχείων περιφερειακά της πόλης.

Επίσης, σε λίγες μέρες θα τοποθετηθούν ειδικά μηχανήματα, όπως στην περίπτωση του Βόλου, τα οποία θα δίνουν τροφή όταν σε ειδική θυρίδα που έχουν, βάλει κανείς ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτά τα μηχανήματα θα μπουν στο Νότιο Πάρκο όπου εκεί έχουν κατασκευαστεί δύο ειδικά πάρκα για σκύλους.

Η γνώμη μας είναι ότι επειδή τα πάρκα σκύλων είναι για τα ιδιόκτητα ζώα, τα οποία πάνε εκεί για βόλτα και για να παίξουν, οι ταΐστρες και οι ποτίστρες να μπουν σε άλλα μέρη που επίσης υπάρχουν αδέσποτα. Τα βασικά βέβαια είναι τρία. Πρώτον να τροφοδοτούνται με φαγητό και νερό-γιατί όπως, έχουμε δει σε άλλες πόλεις καταλήγουν διακοσμητικές ή τασάκια, δεύτερον να μην τις καταστρέψουν διάφοροι απολίτιστοι και τρίτον, κάτι που δυστυχώς γίνεται, να μην τις χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που έχουν σκύλο.

Πηγή: petpet.news

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν