Ο θαλασσινός Επιτάφιος στο Καμίνι της Ύδρας

by Newsroom i-diakopes.gr
Ο θαλασσινός Επιτάφιος στο Καμίνι της Ύδρας

Σε κλίμα συγκίνησης και μεγάλης κατάνυξης έγινε η κορύφωση του θείου δράματος στην Ύδρα.

Εκατοντάδες πιστοί, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες, με απόλυτη ευλάβεια συνέρρευσαν στην ακολουθία του Επιταφίου και την περιφορά του, σε κάθε ενορία του νησιού μας.

Οι επιτάφιοι περίτεχνα στολισμένοι, και φροντισμένοι με ιδιαίτερη τεχνική και γεμάτοι λουλούδια ανέδυαν στο πέρασμά τους το μοναδικό άρωμά τους.

Όλοι μαζί οι επιτάφιοι των ενοριών, συγκεντρώθηκαν όπως πάντα έξω από την Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μετέφερε με λόγια εμπνευσμένα το νόημα και τη δύναμη της ημέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε και φέτος το έθιμο του θαλασσινού επιταφίου του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Καμίνι που παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο γραφικό λιμανάκι.

Το πρωί της Μ. Παρασκευής έγινε η τελετή της Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού.

Τη μέρα αυτή του μεγάλου πένθους για τη Χριστιανοσύνη όλοι προσμένουν πλέον τη Θεία Ανάσταση.

Μεταξύ των επισήμων που έφτασαν στην Ύδρα ήταν: οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε, οι πολιτευτές της ΝΔ, Ζωή Ρούσσου και Χριστόφορος Μπουτσικάκης κ.α.

Στιγμιότυπα από την Αποκαθήλωση και τον επιτάφιο του Ι. Ναού Προδρόμου Αγίου Ιωάννου Καμινίων, της Μητρόπολης καθώς και τη συνάντηση όλων των επιταφίων των ενοριών στην παραλία του νησιού μας έξω από τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη Ύδρας).

Προτεινόμενα