Οδηγίες για καλοκαίρι 2020: Έτσι θα γίνονται τα ακτοπλοϊκά ταξίδια το καλοκαίρι ώστε να πάμε στα νησιά

by Αντώνης Βαλμάς

Ένας από τους κάδους που έχει χτυπηθεί περισσότερο και αναμένεται να έχει τεράστιες διαφορές σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές είναι αυτός της ακτοπλοΐας, ο οποίος τη θερινή περίοδο συνδέεται άμεσα με αυτόν την τουριστικής κίνησης στη χώρα.

Στα πρώτα μέτρα άρσης της καραντίνας εξάλλου ήταν αυτός που εξαιρέθηκε από την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Παρόλα αυτά για το καλοκαίρι που πλησιάζει οι υπεύθυνοι του υπουργείου υγείας ετοιμάζουν μία σειρά από πολύ αυστηρά μέτρα για να επιτρέπεται το ταξίδι των πολιτών με πλοία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού για το OPEN όλοι οι επιβάτες πριν την επιβίβαση θα θερμομετρούνται και στη συνέχεια θα κρατούν όλοι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους, φορώντας όλοι μάσκες.

Ένα μέτρο που δεν είχαμε συνηθίσει ειδικά την περίοδο του Αυγούστου είναι αυτό της μείωσης των επιβατών, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι τα ταχύπλοα θα ταξιδεύουν με το 50% των επιβατών ενώ τα συμβατικά θα επιτρέπουν μόνο το 55% της πληρότητάς τους.

Τα καθίσματα θα μειωθούν ώστε να υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στους επιβάτες και ειδικά προστατευτικά θα προστεθούν σε μπαρ, ρεσεψιόν και εστιατόρια του πλοίου για την προστασία του πληρώματος.

Η διαμονή στην καμπίνα, με εξαιρέσεις τις τετραμελείς οικογένειες, αλλάζει επίσης, με κάθε καμπίνα να έχει μόνο έναν επιβάτη.

Τέλος όλη η κίνηση μέσα στο πλοίο, θα καθοδηγείται με ειδικές σημάνσεις που θα πρέπει να τηρούν οι επιβάτες από την είσοδό τους ως την έξοδο.

Πηγή: instanews.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα