Οι Κερασιές Στην Ιαπωνία Μόλις Άνθισαν Και Μοιάζουν Σαν Να Είναι Βγαλμένες Από Παραμύθι. Δείτε Τις Μαγικές Εικόνες!

by Αντώνης Βαλμάς

H άνοιξη έφτασε νωρίς στην πόλη Kawazu της ανατολικής Ιαπωνίας. Η μικρή αυτή πόλη, η οποία βρίσκεται έξω από το Τόκιο, είναι διάσημη για τα 8.000 δέντρα κερασιάς που ανθίζουν κάθε χρόνο. Τα πλούσια τοπία που καλωσορίζουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε Φεβρουάριο είναι πολύ ρομαντικά.

Τα άνθη αυτά, τα οποία στα ιαπωνικά ονομάζονται sakura, συνήθως ανθίζουν στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, αλλά τα δέντρα του Kawazu ανήκουν σε μια μοναδική ποικιλία που ανθίζει πριν από τις άλλες. Ένα μικρό τρένο κάνει τους επισκέπτες βόλτα ανάμεσα στα ευωδιαστά αρώματα και το ροζ των ανθών. Την νύχτα τα δέντρα φωτίζονται με προβολείς και ο αντικατοπτρισμός τους χορεύει στα ήρεμα νερά της χερσονήσου Izu.

Τα άνθη κερασιάς έχουν υψηλό συμβολισμό και μεγάλη σημασία στην Ιαπωνία. Η εφήμερη φύση της ομορφιάς τους συχνά παρομοιάζεται με την μικρή διάρκεια της ζωής, κι έτσι όχι μόνο αντιπροσωπεύουν την αποδοχή της μοίρας και του κάρμα, αλλά και το αναμενόμενο καλωσόρισμα του θανάτου. Γι’αυτούς τους λόγους συχνά εμφανίζονται στην ιαπωνική τέχνη και αποτελούν χαρακτηριστική εικόνα της χώρας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα