Σώζουν τη σεζόν χάρη στην τεχνολογία: Το καινοτόμο πρόγραμμα της Μυκόνου που νικάει τον κορωνοϊό

by Αντώνης Βαλμάς
Safe Mykonos : Η τεχνολογία σώζει τον τουρισμό με πανέξυπνο τρόπο

Safe Mykonos: Η τεχνολογία σώζει τον τουρισμό

Safe Mykonos: Ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που έχει πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελεί σύμφωνα με τα ξένα Μέσα έναν ασφαλή προορισμό, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι ο τζίρος θα είναι πεσμένος.

Στόχος των ανθρώπων του τουρισμού αλλά και των κυβερνώντων είναι να καταφέρουν να σώσουν τη φετινή σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι η περίοδος του Πάσχα χάθηκε αφού ήταν η περίοδος του σκληρού lockdown ενώ τα ξενοδοχεία άνοιξαν πριν από περίπου έναν μήνα.

Δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος επιλέγουν την τεχνολογία προκειμένου να καταφέρουν να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η περίπτωση του λουκέτου αλλά και του προστίμου σε περίπτωση παράβασης των μέτρων προστασίας.

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προχωρούν στην εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων τους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα ακόμη και ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικά κρούσματα.

 

Σώζουν τη σεζόν χάρη στην τεχνολογία: Το καινοτόμο πρόγραμμα της Μυκόνου που νικάει τον κορωνοϊό

Το πρόγραμμα «safe Mykonos» εγκαθίσταται σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες και με τη βοήθεια ανιχνευτών και μίας έξυπνης εφαρμογής εξασφαλίζει ότι μέσα στο μαγαζί έχει μπει ο προβλεπόμενος αριθμός πελατών. Η εφαρμογή βασίζεται σε έναν μοναδικό κωδικό που λαμβάνει κάθε πελάτης με πλήρη εξασφάλιση της ανωνυμίας του.

Η εφαρμογή που είναι ελληνικής startup εταιρείας, μετρά σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των πελατών που βρίσκονται σε ένα κατάστημα. Στόχος είναι να μην υπερβαίνεται το προβλεπόμενο όριο. Ακόμη θα καταγράφονται οι ώρες εισόδου και εξόδου από το κατάστημα αλλά και ποιοι ήταν μαζί με τον πελάτη, κάτι που βοηθάει στην ιχνηλάτηση σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο θετικό κρούσμα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα