Στα χρώματα της ιταλικής σημαίας η πρόσοψη της Βουλής – Σε ένδειξη συμπαράστασης

by Αντώνης Βαλμάς

προβολή της ιταλικής σημαίας αποτυπώνεται πάνω στο κτήριο του ελληνικού κοινοβουλίου, σε μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τους χιλιάδες νεκρούς του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Η φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα του ιταλικού εθνικού συμβόλου θα διαρκέσει για τρία βράδια.

Νωρίτερα, η σημαία της Ιταλίας μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τοποθετήθηκε στη Δυτική πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων που αντικρίζει την πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη συμβολικής συμπαράστασης
που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε έπειτα από σχετική εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της Ελληνικής και Ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Εν τω μεταξύ, με νέα ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τον ιταλικό λαό και σημειώνει «Ιταλία, είμαστε στο πλευρό σου», προσθέτοντας πάράλληλα και την φωτογραφία από το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου υψώθηκε σήμερα συμβολικά η Ιταλική σημαία.

“Italia, siamo al tuo fianco. Ιταλία, είμαστε στο πλευρό σου.

Συμβολική ύψωσης της ιταλικής σημαίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο σε ένδειξη συμπαραστάσεως προς τον λαό της Ιταλίας”.

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία είναι η χειρότερα πληττόμενη χώρα του κόσμου, έχοντας 14.681 νεκρούς από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν δε, 766 νέοι θάνατοι ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 119,827.

Πηγή: lifo.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα