Γενναία απόφαση από τους ξενοδόχους στα Τρίκαλα: Θα ανοίξουν τις πόρτες τους μόνο στον εσωτερικό τουρισμό

by Αντώνης Βαλμάς

Τρίκαλα: Η γενναία απόφαση των ξενοδόχων

Τρίκαλα: Στη γενναία απόφαση να μη φιλοξενήσουν φέτος τουρίστες από ξένες χώρες εξαιτίας του κορωνοϊού, προχώρησαν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στα Τρίκαλα!

Τα ξενοδοχεία στην περιοχή, όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, έχουν ανοίξει από την 1η Ιουνίου, τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση ειδικού πλεξιγκλάς στη ρεσεψιόν και τη χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό.

 

Τρίκαλα: Οι ξενοδόχοι θα ανοίξουν τις πόρτες τους μόνο σε Έλληνες!

Ωστόσο, αν και είναι «τύπος και υπογραμμός», όσον αφορά τους κανόνες για την εξάπλωση της πανδημίας, οι ξενοδόχοι στα Τρίκαλα αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και όχι στο κέρδος που θα έφερναν οι κρατήσεις από το εξωτερικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανησυχώντας για την αναστάτωση που θα προκληθεί και τις περιπέτειες στις οποίες θα μπουν αν προκύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού από το εξωτερικό, αποφάσισαν να δεχτούν μόνο Έλληνες στα καταλύματά τους και να στηριχτούν στον εσωτερικό τουρισμό.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ξενοδόχων Τρικάλων, στις αρχές Ιουνίου άνοιξε μόλις το 30% των επιχειρήσεων στην πόλη και η κίνηση παραμένει ακόμη ιδιαίτερα χαμηλή.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo