Ξενοδοχεία: Τότε ανοίγουν οριστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία

by Αντώνης Βαλμάς

Ξενοδοχεία: Τότε ανοίγουν οριστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία: H αντίστροφη μέτρηση για τον ελληνικό τουρισμό ξεκινάει… από τα αεροδρόμια! Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού, αρχικά στις 15 Ιουνίου για Αθήνα και Θεσσαλονίκη και από την 1η Ιουλίου για την υπόλοιπη χώρα.

Για τους επιχειρηματίες του κλάδου «όλα αρχίζουν από το μηδέν», ενώ η σεζόν στο μεγαλύτερό της τμήμα έχει ήδη χαθεί. Τα μεγάλα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας που θα μπορούσαν να ανοίξουν από την περασμένη Δευτέρα, λόγω της ρευστότητας της κατάστασης μετέθεσαν τη λειτουργία τους για τις επόμενες μέρες, ενώ ορισμένα προγραμματίζουν το άνοιγμά τους για τις αρχές Ιουλίου.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ελεύθερος με εγγύηση 750.000 δολάρια ο ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών
Ο χρόνος για ολόκληρη την τουριστική αγορά κυλάει πλέον αντίστροφα. Ολοι ετοιμάζονται για μια «μεγάλη βουτιά στα βαθιά», με στόχο την ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης και των κρατήσεων. Ευελπιστούν ότι ο κρισιμότερος μήνας της περιόδου, ο Αύγουστος, θα έχει κάποιες ικανοποιητικές πληρότητες για τις μονάδες που τελικά θα καταφέρουν να ανοίξουν.

Οι αερομεταφορές
Ωστόσο, όπως όλοι τονίζουν, κομβικής σημασίας για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας θα είναι η επανέναρξη των αεροπορικών συνδέσεων. Ολοι συμφωνούν ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία του τουρισμού από τον Ιούλιο και μετά, θα παίξουν οι αερομεταφορές και ειδικότερα το πόσο γρήγορα και με ποια συχνότητα θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές, στις οποίες στηρίζεται παραδοσιακά ο ελληνικός τουρισμός.

Με τις διεθνείς πτήσεις να ξεκινούν σταδιακά από τις 15 Ιουνίου προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με την προοπτική της πλήρους απελευθέρωσης των ταξιδιών προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας στα τέλη Ιουνίου, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των μονάδων μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων θα μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πληρότητα.

Ξενοδοχεία Αθήνα

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλες – εμβληματικές μονάδες του κέντρου της Αθήνας, όπως η «Μεγάλη Βρετανία» και το «King George», προσανατολίζονται να ανοίξουν στο διάστημα από 1 έως 3 Ιουλίου.

Επίσης, κλειστά παραμένουν τα ξενοδοχεία «Intercontinental» (θα ανοίξει στις αρχές Ιουλίου) και «Hilton» (θα ανοίξει στο τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου), καθώς και όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας ZEUS – WYNDHAM.

Ακόμα, κλειστά παραμένουν και τα περισσότερα ξενοδοχεία της λεωφόρου Συγγρού, όπως το «Marriott», ενώ και τα ξενοδοχεία των ομίλων Airotel και HotelBrain δεν άνοιξαν. Οι περισσότερες από τις μονάδες αυτές αναμένεται να επαναλειτουργήσουν ως το τέλος Ιουνίου.

Στο κέντρο της Αθήνας, πέραν του «Athens Plaza» που δεν έκλεισε ποτέ (ανήκε στα ξενοδοχεία «ασφαλείας» που έμειναν ανοιχτά), από την 1η Ιουνίου ξεκίνησαν να λειτουργούν τα μεγάλα «τετράστερα» και «πεντάστερα» ξενοδοχεία, «Elia Ermou Athens» και το «Periscope» του ομίλου YES HOTELS, στο Κολωνάκι.

Από τις 5 Ιουνίου επαναλειτουργεί και το «Εlectra Ερμού, ενώ το «Electra Metropolis» αναμένεται να ανοίξει στις 10 Ιουνίου. Το «Holiday Inn» που βρίσκεται επί της Αττικής Οδού θα ανοίξει στις 9 Ιουνίου.

Στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας, ξεκίνησε από τη Δευτέρα να λειτουργεί το «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι. Επίσης, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι καμπάνες του Αστέρα Βουλιαγμένης, που παραδοσιακά εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο «Αρίων», το οποίο όμως θα ανοίξει αργότερα. Το «Ναυσικά» αναμένεται να λειτουργήσει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν να λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα τα ξενοδοχεία «Mediterranean», «Nikopolis» και «City», ενώ για τον Ιούλιο φαίνεται να προγραμματίζουν το άνοιγμά τους τα ξενοδοχεία MAKEDONIA PALACE και DAIOS.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, το άνοιγμα των ξενοδοχείων του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino, στη Μεσσηνία, προσδιορίστηκε για τις 19 Ιουνίου.

Επίσης, η αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel ανακοίνωσε το σταδιακό άνοιγμα των μονάδων της από την 1η Ιουλίου και μετά. Για τη φετινή χρονιά η Grecotel προσανατολίζεται να ανοίξει τα 20 από τα 36 ξενοδοχεία της, όμωςοι πληρότητες θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τον τελικό αριθμό. Ηδη, η Grecotel ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας από την 1η έως την 3η Ιουλίου επτά εκ των μεγάλων εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων της στην Πελοπόννησο, στη Μύκονο και στην Αττική.

 

Ξενοδοχεία: Τότε ανοίγουν οριστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία

Από την πλευρά του, ο όμιλος Μήτση, δηλώνει έτοιμος να ανοίξει κάποια από τα ξενοδοχεία του, «ανάλογα με τη ζήτηση και τις κρατήσεις που είναι ενεργές», αλλά και εκείνες που θα μπαίνουν στα συστήματά του.

Επίσης, ο όμιλος Aldemar δηλώνει πως θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με τις μονάδες στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη και ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται η κατάσταση στην αγορά, θα προσθέτει δυναμικότητα. Ετοιμος να ξεκινήσει τη λειτουργία των έξι μονάδων του στη Ρόδο, δηλώνει και όμιλος Χατζηλαζάρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο όμιλος Atlantica.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν