Μήλος: Κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου νησιού στον κόσμο για το 2021

Μήλος: Σκαρφάλωσε στην κορυφή για την καλοκαιρινή σεζόν 2021

Μήλος: Το περιοδικό, «Travel + Leisure» ξεκίνησε μια ψηφοφορία όπου αναγνώστες από όλο τον κόσμο ψήφισαν για τις αγαπημένες τους πόλεις. Τα αγαπημένα τους νησιά, θέρετρα, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κτλ. ανά τον κόσμο. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου του 2021 και ολοκληρώθηκε στις 10 Μαΐου.

Πέραν του θριάμβου της Μήλου, υπήρξαν και άλλα ελληνικά νησιά που «σάρωσαν» στις κατηγορίες των καλύτερων του κόσμου και της Ευρώπης. Στην κατάταξη των 25 καλύτερων νησιών όλου του κόσμου, η Φολέγανδρος βρέθηκε στη 2η θέση. Ενώ στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης η Φολέγανδρος κατέκτησε ξανά τη 2η θέση. Η Σαντορίνη βρέθηκε στην 5η θέση, η Πάρος στην 10η, η Μύκονος στη 13η, η Κρήτη στην 14η.

Η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου στην 15η και η Ρόδος με τα Δωδεκάνησα στην 17η.

Οι συντάκτες του περιοδικού εξύμνησαν την νικήτρια Μήλο, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι αναδείχθηκε κορυφαία σε δύο κατηγορίες. Όπως έγραψαν, «η Μήλος αναδείχθηκε νικήτρια χάρη στους φιλικούς κατοίκους της. Που καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά… Τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις δεκάδες ειδυλλιακές παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα, ανάλογα με το αν αποτελούνται από κοχύλια, βότσαλα ή άμμο».

«Μπορεί να είναι γνωστή χάρη στο άγαλμα της Αφροδίτης, όμως η Μήλος έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα αρχαιολογικά ευρήματα. Πολυάριθμες επιλογές για διαμονή, βραβευμένα οινοποιεία.

Ηλιοθεραπεία πάνω σε ηφαιστειακά πετρώματα, ψαροντούφεκο σε θαλασσινές σπηλιές και στην συνέχεια δείπνο σε κάποιο από τα εξαιρετικά εστιατόριά της. Όπως συνόψισε ένας ψηφοφόρος: Είναι συγκλονιστικά όμορφη!»

Η πιο εντυπωσιακή παραλία της Μήλου

Αξίζει να αναφερθεί πως η ψηφοφορία του «Travel + Leisure» δεν είναι η μοναδική μέσα στο τελευταίο διάστημα, που αναδεικνύει την χώρα μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Για φέτος, έχουν ήδη προηγηθεί τα αμερικανικά βραβεία κοινού «FXExpress 2021 Awards». Στα οποία η Ελλάδα αναδείχθηκε σε «Αγαπημένη Χώρα της Ευρώπης», ενώ η Σαντορίνη στο «Αγαπημένο» ευρωπαϊκό νησί.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του – η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά – οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Related posts

Από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο σε 56 ημέρες: Το μεγαλύτερο ταξίδι στον κόσμο με υπερπολυτελές λεωφορείο

Ηράκλειο – Σαντορίνη: Αγορά πλοίου από το ΚΤΕΛ που θα συνδέει την Κρήτη με τις Κυκλάδες

Τρέχουν στο Ντουμπάι για ρεβεγιόν οι Έλληνες μετά τα νέα μέτρα