28η Οκτωβρίου προορισμοί: Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για διακοπές

28η Οκτωβρίου προορισμοί: Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για διακοπές

28η Οκτωβρίου προορισμοί: Δείτε ποιους προορισμούς θα επιλέξουν οι Έλληνες για διακοπές

28η Οκτωβρίου προορισμοί: Παρά τον κορονοϊό, η κινητικότητα και η ζήτηση για διακοπές ενόψει της επετείου του 1940 είναι ικανοποιητικοί. Φέτος θα προτιμηθούν περιοχές που είναι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Οι κρατήσεις ωστόσο καλύπτουν έως και το 60% της διαθεσιμότητας. Οι επιχειρηματίες στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα ευελπιστούν να καλύψουν ένα μέρος των οικονομικών απωλειών που σημείωσαν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πιο περιζήτητοι προορισμοί είναι η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, τα Καλάβρυτα και η Βυτίνα. Η ζήτηση καταγράφεται τόσο για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όσο και για την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

28η Οκτωβρίου προορισμοί: Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για διακοπές

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις των προέδρων των Ενώσεων Ξενοδόχων Αρκαδίας και Καλαβρύτων

Ο κ. Κώστας Μαρινάκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου ανέφερε τα εξής. «Υπάρχει ζήτηση για την ορεινή Αρκαδία. Παρατηρείται έντονη κινητικότητα τα Σαββατοκύριακα, με την πληρότητα στα καταλύματά μας να κυμαίνεται μεταξύ 40%-50%, ενώ οι κρατήσεις για την 28η Οκτωβρίου σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά το 60%». Ακόμα πρόσθεσε, «Η ζήτηση καλύπτει κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Αρκαδία και η Κορινθία συγκεντρώνουν την πλειονότητα των επισκεπτών αυτή τη στιγμή. Πάντως, δεν μιλάμε για μεγάλο αριθμό τουριστών, καθώς οι δικές μας επιχειρήσεις είναι ούτως ή άλλως στην πλειονότητά τους μικρές και οικογενειακές».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κωνσταντίνος Δαφιλιάς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων ανέφερε τα εξής. «Τα Σαββατοκύριακα καταγράφουμε πληρότητα που φτάνει μέχρι και το 75%, ωστόσο, για τον Νοέμβριο δεν υπάρχει κάποια καλή ένδειξη. Την αργία της 28ης Οκτωβρίου υπάρχει μια κινητικότητα, η οποία μέχρι τώρα αποτυπώνεται σε κρατήσεις που καλύπτουν το 40%-45% της διαθεσιμότητας των δωματίων της περιοχής».

Προτεινόμενα