5 Απομονωμένα Νησιά που Χρειάζονται απεγνωσμένα νέους Κατοίκους. Δείτε ΤΙ προσφέρουν για να Μετακομίσετε μόνιμα εκεί!

by Antonis Spyropoulos

Έχετε ποτέ σκεφτεί να ζήσετε σε ένα μακρινό νησί, μακριά από το ταραχώδη, σύγχρονο κόσμο; Τώρα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας, στο άμεσο μέλλον.

Τα παρακάτω 5 μέρη του κόσμου, χρειάζονται άμεσα νέους κατοίκους και σας προσκαλούν να εργαστείτε ή απλά να μείνετε εκεί.

Easdale, Σκωτία

1

Αυτό το γραφικό νησί βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκωτίας. Τον 19ο αιώνα το νησί παρήγαγε και εμπορευόταν σχιστόλιθο, αλλά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, που συμβαίνουν τυφώνες στον Ατλαντικό ωκεανό, το μεγαλύτερο μέρος του λατομείου πλημμυρίζει. Σήμερα, ο πληθυσμός του νησιού δεν ξεπερνάει τους 70 κατοίκους. Οι αρχές προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή στο νησί και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι για αυτό το σκοπό. Οι κάτοικοι έφτιαξαν ένα βίντεο για την ομορφιά αυτού του τόπου.

Cape Breton Island, Καναδάς

2

Αυτό το νησί βρίσκεται στην καναδική επαρχία της Νέας Σκωτίας, όπου υπάρχουν πολλές εκτάσεις και δουλειές, αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι. Οι ντόπιοι αγρότες προσφέρουν δύο εκτάρια γης και μόνιμες δουλειές σε όσους είναι πρόθυμοι να ζήσουν στο νησί τουλάχιστον για 5 χρόνια. Η απλή ζωή σε συνδυασμό με την απίστευτη ομορφιά του τόπου είναι τα πλεονεκτήματα του τόπου.

Νησιά Pitcairn, Ηνωμένο Βασίλειο

3

Τα νησιά Pitcairn είναι τα μοναδικά νησιά του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται στον Ειρηνικό ωκεανό. Παρά το υποτροπικό κλίμα, το τη μόνιμη ηλιοφάνεια, τους φοίνικες και τις άγριες παραλίες, ο τοπικός πληθυσμός δεν ξεπερνάει τα 50 άτομα. Οι αρχές των νησιών προσφέρουν σε όσους είναι πρόθυμοι να εγκατασταθούν εκεί, δωρεάν γη, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν κάτι χρήσιμο για την ανάπτυξη του τόπου, και μπορούν να χτίσουν το δικό τους σπίτι, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα σπίτια και δεν υπάρχουν δουλειές εκεί.

South Island, Νέα Ζηλανδία

4

Στη μικρή πόλη Kaitangata  στο South Island ζουν μόλις 800 κάτοικοι. Μόνο 2 είναι άνεργοι και υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για 1.000 άτομα! Υπάρχουν μεγάλα χωράκια και κτηνοτροφικές φάρμες, όπου ασχολούνται κυρίως με πρόβατα και τα γαλακτοκομικά. Αλλά υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε εργατικό δυναμικό. Έτσι οι αρχές της πόλης προωθούν πρόγραμμα, με το οποίο προσφέρουν εργασία και διευκόλυνση αγοράς σπιτιού σε όσους προθυμοποιούνται να ζήσουν εκεί.

Χαβάη, ΗΠΑ

5

Η Χαβάη δε χρειάζεται συστάσεις. Αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο! Πιο συγκεκριμένα, στη Χαβάη υπάρχει έλλειψη εξειδικεύμενου προσωπικού στο χώρο της εκπαίδευσης. Οι Αμερικανοί δάσκαλοι δελεάζονται με την ηπειρωτική χώρα, και ο κύκλος εργασιών του προσωπικού αντανακλά την κακή ποιότητα της εκπαίδευσης. Έτσι, το αμερικάνικο Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση εξειδικευμένων ατόμων και προσφέρουν αξιοπρεπείς μισθούς σε όσους είναι αρκετά θαρραλέοι να ζήσουν και να εργαστούν στα τοπικά σχολεία της Χαβάης.

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα