90′ από την Αθήνα, καλά κρυμμένη από τον κόσμο, χωρίς ξαπλώστες και πληρωμή, και χωρίς πολυκοσμία για μπάνιο με ασφάλεια

by Αντώνης Βαλμάς

Στέρνα: Γαλαζοπράσινα νερά, σε κρυφή παραλία , μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Στέρνα: Οι παραλίες της Αττικής είναι από τις πιο πολυσύχναστες της Ελλάδας και δεν έχουν απομείνει αρκετά απόμερα μέρη για να απλώσουν τις πετσέτες τους οι ντόπιοι και οι επισκέπτες και να απολαύσουν μια ήσυχη μέρα στη θάλασσα.

Στο Λουτράκι όμως υπάρχει ένας κόλπος με αμμουδιά, που δεν τον γνωρίζει πολύς κόσμος και είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα.

Στέρνα: Μια κρυφή ασφαλής παραλία με γαλάζια νερά 90' από την Αθήνα

Η παραλία Στέρνα βρίσκεται μετά την Περαχώρα στα σύνορα της Αττικής με την Κόρινθο και δίπλα στην άμμο έχει μια μικρή λίμνη με ένα μικρό πέρασμα που οδηγεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Μια σχετικά άγνωστη παραλία του Λουτρακίου συγκαταλέγεται στις ομορφότερες που μπορεί κάποιος να κολυμπήσει. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός ότι βρίσκεται κρυμμένη ανάμεσα σε βράχια και γαλαζοπράσινα νερά και διατίθεται για ελεύθερη κατάδυση.

Στέρνα: Μια κρυφή ασφαλής παραλία με γαλάζια νερά 90' από την Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες για την παραλία της Στέρνας

Η Στέρνα, λοιπόν, είναι ένας κρυφός και άγνωστος σε πολλούς παράδεισος που αν τον ανακαλύψεις το σίγουρο είναι ότι θα πηγαίνεις εκεί συχνά, όχι μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. Η Στέρνα είναι μια απομονωμένη και ήρεμη παραλία που στην πραγματικότητα σχηματίζεται από έναν φυσικό και μικρό κόλπο. Δεν είναι φυσικά μια οργανωμένη παραλία οπότε θα πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα μαζί. Και επειδή μπορεί να θες να μείνεις ως το βράδυ σου προτείνουμε (αυτό που είχαμε κάνει και εμείς) να πάρεις μαζί ένα ψυγειάκι με νερά, φρούτα και τα σχετικά. Οι εντυπώσεις που θα σου μείνουν θα είναι οι καλύτερες.

Στέρνα: Μια κρυφή ασφαλής παραλία με γαλάζια νερά 90' από την Αθήνα

Στην κρυφή παραλία του Λουτρακίου θα βρεις γαλαζοπράσινα νερά και αφράτη άμμο. Οπότε αν θες να πας οικογενειακώς το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα ευχαριστηθούν το ίδιο με σένα. Τα νερά επίσης είναι πεντακάθαρα ενώ αν πας νωρίς το πρωί θα βρεις όποιο σημείο θες για να στρώσεις ψάθα και να βάλεις την ομπρέλα σου.

Στέρνα: Μια κρυφή ασφαλής παραλία με γαλάζια νερά 90' από την Αθήνα

Πως θα πας στην Παραλία της Στέρνας

Περνώντας την Περαχώρα μετά το Λουτράκι ακολουθούμε τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα. Ο δρόμος για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος, βατός για συμβατικά αυτοκίνητα.

Στέρνα: Μια κρυφή ασφαλής παραλία με γαλάζια νερά 90' από την Αθήνα

Τα τελευταία του όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, έτσι γλιτώνετε την ταλαιπωρία του λίγου κουβαλήματος!

Όμως αξίζει η εικόνα που αντικρίζουμε, έναν υπέροχο κόλπο με έναν μεγάλο βράχο που μας χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα και μια μικρή στέρνα με θαλασσινό νερό και ένα στενό πέρασμα που μας οδηγεί αμέσως στην πίσω πλευρά του βράχου!

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα