Βουτούμι: Η μυστική παραδεισένια παραλία των Αντίπαξων με τα κρυστάλλινα νερά που θα ζήλευε και η Καραϊβική!

by Αντώνης Βαλμάς

Βουτούμι: Η μυστική παραδεισένια παραλία των Αντίπαξων με τα κρυστάλλινα νερά που θα ζήλευε και η Καραϊβική!

Αν υπάρχει παράδεισος θα είναι κάπως έτσι. Αυτός Ακριβώς ο προορισμός. Ενας μικρός κόλπος με ρηχά, κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά με τη βλάστηση να κατεβαίνει μέχρι το κύμα και την παραλία χωμένη στο βάθος του με λευκή άμμο και βότσαλα. Οπως δηλαδή το Βουτούμι στους Αντίπαξους.

Οσοι έχουν επισκεφτεί τους Αντίπαξους, γνωρίζουν ότι η παραλία Βουτούμι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά συμπεριλαμβάνεται σε λίστες ταξιδιωτικών περιοδικών ανά τον κόσμο, ως μία από τις τοπ παραλίες της Ελλάδας.

Τι το κάνει τόσο όμορφο

Πέρα από τα νερά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της Χαβάης, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η βλάστηση, με τα κυπαρίσσια να φτάνουν μέχρι την άμμο. Παλιότερα το πλάτωμα πίσω από την παραλία ήταν τέλμα και σ’ αυτό οφείλεται η οργιώδης βλάστηση.

Κατά πολλούς το Βουτούμι είναι η καλύτερη από τις δυο «μυθικές» παραλίες των Αντιπάξων και για ορισμένους μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Telegraph την συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα με τις πιο όμορφες «κρυμμένες» παραλίες της Ευρώπης.

«Είναι αδύνατο να αντισταθείς να βγάλεις τα σανδάλια σου για να αισθανθείς την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλά σου καθώς το καραβάκι σε αφήνει στο Βουτούμι με τα καταπληκτικά τιρκουάζ και λουλακί νέρα…», γράφει.

Οι Φωτογραφίες λένε την αλήθεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Βουτούμι έχει λευκά βότσαλα γύρω από την ακτή και ψιλή λευκή άμμο στο νερό. Αυτή η λευκή άμμος είναι που δίνει στη θάλασσα ένα εκπληκτικό μπλε χρώμα ακόμα και όταν έχει συννεφιά.

Ειδικά τον Αύγουστο, κατακλύζεται από τουρίστες και σκάφη που έρχονται να θαυμάσουν και να απολαύσουν τα μοναδικού χρώματος νερά της.

Είναι τότε που το Βατούμι μεταμορφώνεται σε κοσμοπολίτικη παραλία επομένως αν θέλετε να απολαύσετε ακόμα περισσότερο το τοπίο είναι καλύτερο να την επισκεφτείτε off season.

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα