Νησιά για οικογένειες: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές το 2021

Νησιά για οικογένειες: Μεταξύ άλλων αυτά τα νησιά επιλέχθηκαν επειδή δεν συγκεντρώνουν πολύ κόσμο

Νησιά για οικογένειες: Τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό το 2021 ξεχώρισε το περιοδικό. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό περιοδικό το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για το 2021 το Family Traveller συγκέντρωσε σε ένα άρθρο τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά που προσφέρεονται για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό.

Η λίστα με τα 10 καλύτερα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές το 2021 είναι η εξής:

  1. Αλόννησος
  2. Νάξος
  3. Παξός
  4. Άνδρος
  5. Κουφονήσια
  6. Σύμη
  7. Λευκάδα
  8. Αντίπαρος
  9. Σκιάθος
  10. Τήλος

1. Αλόννησος

Για το νησί της Αλοννήσου, αναφέρεται ότι είναι στις Σποράδες και υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Σκιάθο και έπειτα με ferry στην Αλόννησο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια πάρκα στη χώρα και δεν είναι απίθανο να συναντήσεις δελφίνια και φώκιες στα καταγάλανα νερά.

2. Νάξος

Για το νησί των Κυκλάδων υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο προς Αθήνα και μετά με ferry στη Νάξο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων με πανέμορφες παραλίες όπως ο Άγιος Γεώργιος και η Πλάκα. Μην χάσετε το Κάστρο στην χώρα της Νάξου, καθώς και την Πορτάρα, το Ναό του Απόλλωνα.

3. Παξός

Ο Παξός είναι ένα από τα Επτάνησα. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Κέρκυρα και έπειτα με ferry στον Παξό. Η παραλία Γαλάζιο είναι μία από τις δημοφιλέστερες, ενώ τα χωριά Λόγγος, Γαίος και Λάκκα είναι τα πιο γνωστά. Το νησί Αντίπαξος είναι επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση για μία έξτρα βόλτα.

4. Άνδρος

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Οι πτήσεις προς Αθήνα είναι απευθείας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από την Αθήνα με το ferry απέχει περίπου 2 ώρες από την Άνδρο. Είναι ένα πανέμορφο νησί με πολύ πράσινο, μυστικά μονοπάτια, Ενετικά κάστρα και φυσικές πηγές. Οι παραλίες είναι πολλές, ενώ υπάρχει και ένα μονοπάτι 300 χλμ. για όποιον επιθυμεί να το περπατήσει.

Αυτά είναι τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά για οικογενειακές διακοπές το 2021 σύμφωνα με το Family Traveller

5. Κουφονήσια

Από το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Αθήνα ή Μύκονο και ύστερα ferry διάρκειας 4 ωρών προς Κουφονήσια. Υπάρχουν τα Πάνω και τα Κάτω Κουφονήσια με την παραλία Πορί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Το νησί έχει σημαντική αρχαιολογική σημασία.

6. Σύμη

Το νησί των Δωδεκανήσων είναι προσβάσιμο με ferry από την Κω και τη Ρόδο. Για τα νησιά αυτά υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Ην. Βασίλειο. Το νησί έχει ένα χρωματισό νεοκλασσικό λιμάνι που είναι ιδανικό για διαμονή. Αφού διαθέτει ωραία εστιατόρια και όμορφα δρομάκια.

7. Λευκάδα

Το νησί του Ιονίου είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο από την Αθήνα. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά της Ελλάδας και διαθέτει πανέμορφες καταγάλανες παραλίες. Ιδανικές επιλογές είναι η ιστιοσανίδα από τον Κόλπο της Βασιλικής και το καγιάκ. Το Πόρτο Κατσίκι είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης.

8. Αντίπαρος

Το νησί των Κυκλάδων έχει μοναδική φωτογένεια. Είναι προσβάσιμο με απευθείας πτήσει από το Ην. Βασίλειο προς Αθήνα, Μύκονο, ή Σαντορίνη ή με καράβι προς Πάρο και μετά με ferry προς Αντίπαρο. Πολλοί celebrities επισκέπτονται κατά καιρούς το νησί για τα όμορφα δρομάκια, τις παραλίες και τις ταβέρνες του.

9. Σκιάθος

Το νησί των Σποράδων είναι προσβάσιμο από το Ην. Βασίλειο με απευθείας πτήσεις. Οι παραλία Κουκουναριές είναι must, ενώ δραστηριότητες όπως κατάδυση με αναπνευστήρα και hiking είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

10. Τήλος

Από το Ην. Βασίλειο υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Ρόδο και Κω. Έπειτα με ferry πηγαίνεις στο νησί. Είναι μικρό νησί των Δωδεκανήσων, αλλά γεμάτο διασκέδαση και ενέργεια. Είναι ένα καταπράσινο νησί που βασίζεται στην ηλεκτρική και αιολική ενέργεια που παράγει.

Related posts

Η Μύκονος της Πελοποννήσου: Φθηνές τιμές, θάλασσες-λάδι, πας με 40€ βενζίνη & κάνεις τις διακοπές της ζωής σου

42 ευρώ σουίτα με πρωινό σε 4άστερο και η θάλασσα στο πιάτο: Η χώρα δίπλα στην Ελλάδα με τις εξωφρενικά χαμηλές τıμές

42 ευρώ σουίτα με πρωινό σε τετράστερο: Αuτές είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τıμές της Αλβανίας που την εκτόξευσαν τουριστικά