«Αμμουδιές και πάμφθηνο φαγητό»: Χρήστες του TikTok αποθεώνουν την Αλβανία ως κορυφαίο προορισμό του καλοκαιριού

by Newsroom i-diakopes.gr
«Αμμουδιές και πάμφθηνο φαγητό»: Χρήστες του TikTok αποθεώνουν την Αλβανία ως κορυφαίο προορισμό του καλοκαιριού

Αλβανία: Ένας κορυφαίος προορισμός που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα

Το Tiktok αποθεώνει τις ομορφιές της Αλβανίας με τους χρηστές να μοιράζονται βίντεο από όμορφα μέρη με χρυσές αμμουδιές.

Μετά την πανδημία, πολλοί Βρετανοί φαίνεται να την επιλέγουν για τις διακοπές τους ενώ ειδικοί στον ταξιδιωτικό τομέα αναφέρουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προώθησαν την Αλβανία ως «προορισμό κάτω από το ραντάρ».

@kellyandgeorgia_ an unexpected paradise #traveltiktok #albania #fyp ♬ Top Gun Maverick – •Aydin•

Η Ellie Marr από το Regent Holidays δήλωσε στους The Times: «Υπάρχουν χρήστες των social media εκεί και το έχουν εκμεταλλευτεί αυτό».

«Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι την έχουν δει σε φωτογραφίες, την έχουν ακούσει και συνειδητοποιούν ότι είναι μια εκπληκτική χώρα για τις ακτές και την ομορφιά της», προσθέτει.

«Αμμουδιές και πάμφθηνο φαγητό»: Χρήστες του TikTok αποθεώνουν την Αλβανία ως κορυφαίο προορισμό του καλοκαιριού

Στο TikTok κυκλοφορούν βίντεο με το δημοφιλές παραλιάκο θέρετρο Ksamil. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που διαφημίζουν για την άγνωστη αυτή τοποθεσία με τις χαμηλές τιμές.

@ksamil_albania #fypシ #fyp #ksamilalbania #viral #beach #summer2022 ♬ original sound – Ksamil Albania

Η χρήστης @_Reena_rai περιέγραψε τους πέντε λόγους που αξίζει να επισκεφθείς την αλβανική ριβιέρα. ««Είναι ουσιαστικά η Ελλάδα με χαμηλό προϋπολογισμό. Οι παραλίες είναι πανέμορφες, μπορείς πάντα να βρεις μια ξαπλώστρα. Είναι πραγματικά ένα ήσυχο μέρος και χωρίς πολλούς τουρίστες. Το φαγητό είναι απίστευτο και το κρασί είναι εξαιρετικά φθηνό».

@_reena_rai We love a (relatively) undiscovered gem #placestovisit #placestogo #traveltok #traveltiktok #albania ♬ Somewhere Only We Know – ?♡?

Αλβανία: Ο πιο hot προορισμός που δεν έχουν ανακαλύψει πολύ ακόμα

Η Marr χαρακτήρισε την Αλβανία «έναν από τους τελευταίους πραγματικά οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη» και δήλωσε ότι η δημοτικότητά της θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η κρίση του κόστους ζωής πλήττει τους Βρετανούς.

Όπως αποκάλυψε, ένα γεύμα τριών πιάτων θα μπορούσε να κοστίζει από κάτι λιγότερο από 12 ευρώ μέχρι 30 ευρώ (3.000 lek). Τα γεύματα μπορεί να είναι θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων μυδιών, καθώς και πιάτων με πίτσα και ζυμαρικά.

Ο χρήστης @Elisolidum μοιράστηκε ένα κλιπ το οποίο χαρακτήρισε την Αλβανία την «πιο υποτιμημένη χώρα στην Ευρώπη», λέγοντας: «Έχει βουνά, παραλίες, εκπληκτικά χωριά. Για μια τόσο μικρή χώρα, η Αλβανία πλησιάζει στο να τα έχει όλα. Είναι επίσης μια από τις πιο προσιτές χώρες που έχω ταξιδέψει ποτέ, επομένως είναι απλά τέλειο για ταξιδιώτες που επιθυμούν οικονομικές διακοπές αλλά και για backpackers».

@elisolidum this little town stole my heart when i visited Albania. Don’t miss out on Gjirokaster yall!! #travel #tiktoktravel #travelblogger