Απλά Μαγικό! Το χωριό της Σαντορίνης με το μεσαιωνικό κάστρο!

by Antonis Spyropoulos

Όλοι ξέρουν τη Σαντορίνη για το απόκοσμο ηφαιστειακό τοπίο της, την αντίθεση των υπέροχων λευκών σπιτιών της με το μπλε του Αιγαίου, το πολυθρύλητο ηλιοβασίλεμα της Οίας και τα υπέροχα Φηρά.

Στις ομορφιές του νησιού, ωστόσο, περιλαμβάνεται κι ένα χωριό που αναμφίβολα αξίζει να συμπεριληφθεί στα «must» της Σαντορίνης. Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα Φηρά είναι ο περίφημος Πύργος, η παλιά -έως το 1800- πρωτεύουσα του νησιού. Βρίσκεται στην ενδοχώρα του, στο ψηλότερο σημείο της Σαντορίνης, στον Προφήτη Ηλία.

Στο κέντρο του Πύργου βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο με τα σπίτια αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της εποχής της ενετοκρατίας, με διάσπαρτες εκκλησίες, αρχοντικά αλλά και χωριατόσπιτα κι έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο. Το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης και η ανοικοδόμησή του τοποθετείται χρονικά στον 10ο αιώνα.

Όλο το χωριό είναι μια πρόκληση για τον επισκέπτη, που έχει την ευκαιρία να ανέβει στο κάστρο, να περιηγηθεί στα σοκάκια με το ξεχωριστό «χρώμα» και να απολαύσει το περίφημο σαντορινιό ηλιοβασίλεμα, κι ας μην είναι στην Οία.

 

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα