Χαλκιδική: Η μαγευτική αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά (VIDEO)

by Αντώνης Βαλμάς

Ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής George Sal με ένα πανέμορφο βίντεο παρουσιάζει τις ομορφιές της Χαλκιδικής, στην περιοχή του Ποσειδίου.

Όπως αναφέρει: «Κοντά στο ακρωτήρι του Ποσειδίου υπάρχει ένας παλιός φάρος, χτισμένος το 1864. Κατασκευάστηκε από μια γαλλική εταιρεία των φάρων.

 

Το ύψος του φθάνει τα 14,5 μέτρα και το ύψος του φωτός του (εστιακό ύψος) είναι 23 μέτρα. Ο φάρος στο Ποσείδι ήταν κάποτε πολύ κοντά στη θάλασσα, παρόλο που σήμερα η εναπόθεση άμμου στο ακρωτήρι αύξησε σημαντικά την απόσταση μεταξύ του φάρου και του νερού. Ο φάρος είναι ακόμη σε χρήση σήμερα και προσφέρει ένα ψυχεδελικό φαντασμαγορικό θέαμα σε όποιον τον επισκέπτεται τη νύχτα.

Η παραλία κοντά στο φάρο (παραλία Μύτη – Αμμόγλωσσα) είναι μοναδική και ιδιαίτερη. Είναι αμμώδης, με κρυστάλλινα καθαρά νερά και από τις 2 πλευρές της άμμου και χωρίς ιδιαίτερο συνωστισμό. Κοντά υπάρχουν και τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, που χρησιμοποιούνταν στα αρχαία χρόνια για τη λατρεία του θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα.

Η επίσκεψη – πτήση στο Ποσείδι έγινε στις 10 Μαΐου αφού είχε γίνει άρση των μέτρων “άσκοπης” μετακίνησης εντός του νομού».

Δείτε το βίντεο του George Sal.

 

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα