Έχει χρυσή αμμουδιά, κρυστάλλινα, ζεστά νερά και είναι η μοναδική παραλία της Ελλάδας που κατεβαίνεις με ασανσέρ

by Αντώνης Βαλμάς

Περούλια: Η πιο high tech παραλία της Ελλάδας

Περούλια: Η Πελοπόννησος αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί άνετα να υπερηφανεύεται για τις παραλίες της σαν να είναι νησί. Στα άκρα της θα συναντήσεις αμμουδιές με κρυστάλλινα και καθαρά νερά και φυσική σκιά. Μικρές και μεγάλες παραλίες που μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα σε χαλαρούς ρυθμούς. 

Περούλια: Η μόνη παραλία της Ελλάδας που έχει ασανσέρ

Μια από αυτές τις παραλίες είναι και η ελληνική παραλία Περούλια στην Μεσσηνία. Μια αμμουδιά που πολλοί την χαρακτηρίζουν και ως «high tech» παραλία για έναν ιδιαίτερο λόγο. Γιατί διαθέτει ακόμη και ασανσέρ. Κι όμως είναι πραγματικότητα.Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας. Την συναντάμε κάνοντας μια μικρή παράκαμψη στα Βουνάρια λίγο πριν την Κορώνη στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας – Κορώνης. 

Περούλια: Η μόνη παραλία της Ελλάδας που έχει ασανσέρ

Η παραλία Περούλια βρίσκεται κοντά στην Κορώνη.Θα εντυπωσιαστείς (όπως και εμείς) με τα καταγάλανα νερά της τα οποία είναι επίσης και αρκετά ρηχά. Κλασικό παράδειγμα όμορφης και καθαρής παραλίας της Μεσσηνίας. Θα βρεις και οργανωμένο τμήμα αν προτιμάς να βρεις έτοιμη στημένη ομπρέλα και ξαπλώστρα. Αν τώρα θες να είσαι πιο ελεύθερος και να επιλέξεις εσύ πού θα καθίσεις, μπορείς να απλώσεις την πετσέτα σου και να στήσεις την ομπρέλα σου.

Αυτό που μας είπαν πριν πάμε και τελικά το επιβεβαιώσαμε είναι ότι η παραλία δεν έχει σχεδόν ποτέ κύμα. Κι αυτό συμβαίνει καθώς προστατεύεται από ανέμους, κυρίως από τους βοριάδες. Και έτσι είναι. Απολαμβάνεις σχεδόν πάντα μπάνιο σε ήρεμα νερά χωρίς πολύ κύμα και αέρα.

Περισσότερες λεπτομέρεις για την παραλία των Περουλίων

Εκεί θα απολαύσεις το μπάνιο σου και θα περάσεις μια χαλαρή μέρα. Είναι και μια ιδανική επιλογή αν έχεις παιδιά καθώς θα ευχαριστηθούν τα παιχνίδια στην άμμο. Πρόκειται επίσης για μια μεγάλη έκταση που φτάνει τα 1.300 μέτρα οπότε πάντα θα είσαι άνετα όπου κι αν επιλέξεις να κάτσεις. Το πιο εντυπωσιακό που είδαμε στη συγκεκριμένη παραλία είναι το ότι διαθέτει ακόμη και ασανσέρ. Μπορείς να κατέβεις στην αμμουδιά είτε από τα σκαλάκια είτε από το ασανσέρ που βρίσκεται στο μαγαζί που είναι ακριβώς πάνω από την παραλία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που την συγκεκριμένη παραλία την χαρακτηρίζουν ως υψηλής τεχνολογίας καθώς κάτι τέτοιο δε συναντάς εύκολα.

Περούλια: Η μόνη παραλία της Ελλάδας που έχει ασανσέρ

Πρόκειται για την πιο… “Hi Tech” παραλία, αφού κάποιοι μερίμνησαν ακόμα και για την κατασκευή και λειτουργία ασανσέρ που σε ανεβοκατεβάζει στη μοναδικής ομορφιάς αμμώδη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου. 

Χώροι στάθμευσης υπάρχουν στα καταστήματα της περιοχής, ξαπλώστρες και ομπρέλες επίσης, φαγητό, καφές, ποτά και αναψυκτικά δεν θα σας λείψουν.

Έχει χρυσή αμμουδιά, κρυστάλλινα, ζεστά νερά και είναι η μοναδική παραλία της Ελλάδας που κατεβαίνεις με ασανσέρ

 Βέβαια σε περιόδους αιχμής ίσως να γίνεται ένα ψιλομπάχαλο με τη διέλευση και τη στάθμευση των οχημάτων… 

Πάντως όπως σε όλους τους εκπληκτικής ομορφιάς προορισμούς της πατρίδας μας, έτσι κι εδώ στην παραλία Περούλια είναι κυρίαρχη η παρουσία ξένων τουριστών που όπως διαπιστώσαμε σήμερα την έχουν ανακαλύψει πριν από εμάς που τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια οργώνουμε στην κυριολεξία τη Μεσσηνία ανακαλύπτοντας πρωτόγνωρες ομορφιές.

Περούλια: Η μόνη παραλία της Ελλάδας που έχει ασανσέρ

Πώς θα πας στην παραλία Περούλια

Την παραλία Περούλια θα την βρεις κάνοντας μια μικρή παράκαμψη στα Βουνάρια λίγο πριν την Κορώνη. Είναι στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας – Κορώνης.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν