Έχει ζεστά, νερά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το όνομα της θυμίζει ζωάκι και είναι φουλ ασφαλής χωρίς κρούσματα

by Αντώνης Βαλμάς

Γιδάκι: Η ομορφότερη παραλία της Ιθάκης

Γιδάκι: Η παραλία Γιδάκι είναι μια εξωτική παραλία της Ιθάκης και μια από τις πιο όμορφες φυσικές παραλίες στο Ιόνιο πέλαγος, με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της να έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ενώ συχνά κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παραλιών της Ελλάδας!

Πολλοί τη θεωρούν ως την πιο όμορφη παραλία της Ιθάκης για τα εντυπωσιακά γαλαζοπράσινα νερά της.

Γιδάκι: Γνωρίστε την ομορφότερη παραλία της ΙθάκηςΕντυπωσιάζει με τα νερά της στα οποία βρίσκεις όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, το φυσικό τοπίο με την φυσική πλούσια βλάστηση και τη θέα καθώς αγναντεύεις τα παράλια της Στερεάς Ελλάδας και τα αντικρινά ακατοίκητα νησάκια.

Πρόκειται για παραλία με βότσαλα, με μεγαλύτερα βότσαλα στη δυτική πλευρά της και ψιλότερα έως και άμμο προς τα ανατολικά. Ο κόλπος που σχηματίζει είναι ανοιχτός, ιδανικός για κολύμπι από τη μια άκρη ως την άλλη.

Γιδάκι: Γνωρίστε την ομορφότερη παραλία της Ιθάκης

Στο Γιδάκι λειτουργεί μία καντίνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και λαχταριστούς μεζέδες, ενώ υπάρχει και μικρός αριθμός από ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. 

Ο περισσότερος χώρος είναι ελεύθερος και θα μπορέσετε να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με δύο τρόπους.

Πως θα φτάσετε στον παράδεισος της παραλίας Γιδάκι

Ο πρώτος, και πιο ξεκούραστος τρόπος, γίνεται με καΐκια που αναχωρούν από την κεντρική πλατεία στο Βαθύ και το ταξίδι διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά, καθώς στην παραλία δεν φτάνει δρόμος.

Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, καθώς διασχίζει ένα μεγάλο μήκος της ακτογραμμής της Ιθάκης, περνάει μπροστά από το γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Αντρέα, τον κόλπο του Σκίνου και πολλές άλλες βοτσαλωτές μικρές παραλίες πριν το Γιδάκι.

Γιδάκι: Γνωρίστε την ομορφότερη παραλία της Ιθάκης

Το κόστος είναι 10 € με επιστροφή και τα δρομολόγια ξεκινούν καθημερινά στις 10:00 και επιστροφή στις 17:00. Ο άλλος τρόπος, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, είναι να φτάσετε με όχημα ως τον κόλπο του Σκίνου και από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα μονοπάτι μέσα από το πευκόδασος πάνω από το βουνό, διάρκειας μισής ώρας.

Ιθάκη και ο παράδεισος της παραλίας Γιδάκι, ιδανικές για διακοπές το Σεπτέμβριο

Όλα κυλούν πιο αργά και πιο όμορφα στην Ιθάκη. Πόσω μάλλον όταν είναι Σεπτέμβριος. Η Ιθάκη είναι το νησί του Ιονίου που μπορείς να γυρίσεις εύκολα σε μόλις 48 ώρες.

Γιδάκι: Γνωρίστε την ομορφότερη παραλία της Ιθάκης

Άρα αν ξεκλέψεις ένα από τα πρώτα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, θα βρεθείς στον παράδεισο πριν καν το καταλάβεις. Θα απολαύσεις, μεταξύ άλλων, πολύ καλό φαγητό και φιλοξενία. Αναζήτησε να κάνεις μπάνιο και σε παραλίες στις οποίες η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με καϊκάκι.

Ακολουθεί βίντεο της παραλίας Γιδάκι

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo