Ελληνικά Νησιά: Πλημμύρισαν από κόσμο τα νησιά το τριήμερο-Συνωστισμός σε κλαμπ και μπαρ (pics & vids)

by Newsroom i-diakopes.gr
Ελληνικά Νησιά: Πλημμύρισαν από κόσμο τα νησιά το τριήμερο-Συνωστισμός σε κλαμπ και μπαρ (pics & vids)

Ελληνικά Νησιά: Πλημμύρισαν από κόσμο τα νησιά το τριήμερο-Συνωστισμός σε κλαμπ και μπαρ 

Ελληνικά Νησιά: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η πρώτη ευκαιρία για έξοδο σε νησιά και επαρχία, μετά την καραντίνα που επέβαλε ο κορωνοϊός.
Η επαναλειτουργία της εστίασης, αλλά και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων, σε συνδυασμό με τη φυγή των Αθηναίων σε εξοχικά σε όλη την Ελλάδα, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συνωστισμού σε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ σε όλη τη χώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι και οι επιστήμονες έχουν κρούσει από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, που… καιροφυλακτεί να χτυπήσει αν υπάρχει συνολική χαλάρωση.

Στην Πάρο και τη Μύκονο, δύο δημοφιλείς θερινούς προορισμούς, έγινε το αδιαχώρητο σε μπιτς μπαρ και ταβέρνες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Μάλιστα στη Μύκονο, στο Alemagu στην παραλία της Φτελιάς, εκατοντάδες εκδρομείς από την Αθήνα συνωστίστηκαν για να χορέψουν στους ρυθμούς του Dj Jojo.

Η εικόνα από την Πάρο χθές το βράδυ είναι χαρακτηριστική:

Εξαιτίας αυτών των εικόνων, στο Allemagu επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και λουκέτο 60 ημερών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικης Προστασίας και τη συνεργασία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Όμως και στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία, τα νυχτερινά μαγαζιά γέμισαν ασφυκτικά, με τη νεολαία να αψηφά τις συστάσεις, έως και εκκλήσεις, για μη συνωστισμό και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Ωστόσο, ελλιπή μέτρα προστασίας παρατηρούνται και σε πολλά μαγαζιά, αφού οι μάσκες είτε δεν φοριούνται συνέχεια, είτε φοριούνται λάθος και για… τα μάτια του κόσμου.

Πάντως, αυτές οι εικόνες αναμένεται να γίνουν… ξανά συνηθισμένες, καθώς από τη Δευτέρα ανοίγουν ξανά και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με κλειστούς χώρους.

Μύκονος: Αντιδράσεις σε όλα τα μαγαζιά μετά το λουκέτο του Alemagou – Σκέφτονται μέχρι και απεργία

 

Προτεινόμενα