Ελληνική Ίμπιζα: Δάση με πεύκα, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, φτηνή διαμονή και δωρεάν είσοδος στις παραλίες

Ελληνική Ίμπιζα: Ο παράδεισος της Κέρκυρας

Ελληνική Ίμπιζα: Η Παλαιοκαστρίτσα αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κέρκυρας με σήμα κατατεθέν της τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και τη βραχώδη ακτή της με κόλπους χωρίς άμμο.

Η ομορφιά εξάλλου του φυσικού τοπίου της περιοχής δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, μιας και ο επισκέπτης μαγεύεται από το πράσινο των πεύκων και από τις ακρογιαλιές με τις χρυσαφένιες αμμουδιές.

Περιλαμβάνει μια περιοχή που αποτελείται από 6 μικρότερους κόλπους ενώ οι βασικότερες παραλίες εντοπίζονται κάτω από ένα μοναστήρι ή κοντά στο λιμανάκι.

Η περιοχή απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης ενώ αποτελείται από δύο χερσονήσους και έξι μικρούς όρμους.

Το φυσικό τοπίο παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο ενώ οι τουριστικές υποδομές σε καμία περίπτωση δεν το αλλοιώνουν.

Ιστορικά στοιχεία για την Έλληνική Ίμπιζα, την Παλαιοκαστρίτσα

Όπως αναφέρει το Wikipedia: Η Κέρκυρα ήταν η μυθική χώρα των Φαιάκων που περιγράφει ο Όμηρος στην Οδύσσεια, ο Οδυσσέας συνάντησε την Ναυσικά όταν προσάραξε στον όρμο της ΠαλαιοκαστρίτσαςΣε ανάμνηση αυτού του γεγονότος κάθε χρόνο γίνεται μια αναπαράσταση του γεγονότος,η Βαρκαρόλα.

Η πρώτη Βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα πραγματοποιήθηκε το 1997 από την τότε κοινότητα Λακώνων με πρόεδρο το Σπύρο Μιχαλά σε συνδυασμό με τη σχολή Scuba diving center, την Ιερά μονή Παναγιας Παλαιοκαστρίτσας και τη συμμετοχή των ντόπιων λεμβούχων και άλλων τοπικών φορέων.

Τα πρώτα χρόνια η εκδήλωση πραγματοποιούνταν στις 13 Ιουλίου, ημέρα εορτής της μικρής εκκλησίας, στον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας. Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου..

Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού σύμφωνα με την παράδοση των ντόπιων ήταν Λακεδαιμόνιοι ταξιδιώτες. Ταξιδιώτες που στον δρόμο τους για την Μεγάλη Ελλάδα έπεσαν σε τρικυμία, προσάραξαν στην περιοχή και έμειναν μόνιμα.

Οι συχνές επιθέσεις των πειρατών και οι λεηλασίες ανάγκασαν αργότερα τους κατοίκους να μετακινηθούν ορεινότερα στο σημερινό χωριό Λάκωνες.

Τουρισμός στην Ελληνική Ίμπιζα την Παλαιοκαστρίτσα

Η κυριότερη παραλία βρίσκεται κάτω απο το μοναστήρι της Παναγιάς της Παλαιοκαστρίτισσας και παρουσιάζει πολλές τουριστικές υποδομές επειδή είναι και η μεγαλύτερη.

Αν όμως ανήκετε σε εκείνους που αποφεύγουν την πολυκοσμία τότε μικρότεροι όρμοι για κολύμπι όπως η Αλύπα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Πέτρος, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια -όλοι σε μικρή απόσταση μεταξύ τους- θα σας αποζημιώσουν πέρα απο κάθε αμφιβολία.

Γύρω απο την Παλαιοκαστρίτσα και ιδιαίτερα προς τα νότια υπάρχουν πολλές μοναδικής ομορφιάς παραλίες. Οι περισσότερες δύσκολα προσβάσιμες ή και απομονωμένες. Είναι οι κρυφές παραλίες της Κέρκυρας, όλες παραλίες με ψιλά βότσαλα και λίγη άμμο με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα καθαρά νερά, χωρίς τουριστική ανάπτυξη, εδώ ανακαλύπτει κανείς την εξωτική ομορφιά της Κέρκυρας.

Μπορούν να νοικιαστούν σκάφη με τα οποία θα εξερευνήσετε αυτές τις παραλίες. Επίσης γίνονται εκδρομές με σκάφος, υπάρχουν και πλοία με ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό για να εξερευνήσετε τον κόσμο κάτω από τη θάλασσα.

Εξερευνώντας τα μεσόγεια βρίσκουμε τα χωριά Κρήνη και Μακράδες. Λίγο πιο νότια βρίσκεται το χωριό των Λιαπάδων, ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα της Κέρκυρας, όπου η καθημερινή ζωή φαίνεται να έχει αλλάξει ελάχιστα εδώ και αιώνες.

Στα βόρεια είναι το παλιό φρούριο Αγγελόκαστρο, σε μια απότομη ανηφόρα, αλλά η θέα από εδώ αξίζει τον κόπο, και στο δρόμο της επιστροφής, μπορείτε να σταματήσετε σε ένα από τα μπαρ στο δρόμο για Λάκωνες και να θαυμάσετε τη θέα όχι μόνο προς την Παλαιοκαστρίτσα αλλά και προς ολόκληρο το λιβάδι του Ρόπα μέχρι και την πόλη της Κέρκυρας.

Μπορείτε να ενοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο μέρος απο τις παραλίες και στην κύρια υπάρχουν ντουζ και μπάνια. Ακόμα μπορείτε να ενοικιάσετε βάρκα για να δείτε τα σπήλαια κατά μήκος αυτού του τμήματος ακτής.

Υπάρχουν επίσης ένα κέντρο για καταδύσεις και βάρκες που κάνουν μεταφορές πρός τις πολυάριθμες παραλίες της περιοχής.

Συμβουλές για όσους κάνουν διακοπές στην Ίμπιζα της Ελλάδας, την Παλαιοκαστρίτσα

  •  Στη Παλαιοκαστρίτσα θα βρείτε αμέτρητα ξενοδοχεία, ταβέρνες και καταλύματα και ένα οργανωμένο camping.
  • Η περιοχή και οι εκδρομές ειναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά
  • Για τους λάτρεις του βυθού υπάρχει κέντρο καταδύσεων.
  • Ιδανική για snorkeling και θαλάσσια σπορ τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Σε πολλές από τις θάλασσες η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή με βαρκούλες
  • Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το La Grotta Bar, σε ένα μαγευτικό μικρό όρμο, χτισμένο ανάμεσα στα βράχια.

Ίμπιζα της Ελλάδας: Οικονομικά ξενοδοχεία στα οποία μπορείτε να μείνετε στην Παλαιοκαστρίτσα

Τα κορυφαία οικονομικά ξενοδοχεία στην Παλαιοκαστρίτσα είναι:

  1. Akrotiri Beach
  2. Zefiros Traditional Hotel 
  3. Thomas Beach Studios
  4. Apollon Annexe 
  5. Hotel Apollon
  6. Akis Apartments  
  7. Tango Apartment On The Beach  

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική