Εργασιακός παράδεισος: Η πολύ μικρή ευρωπαϊκή χώρα με μέσο μισθό 4.900 ευρώ – Ιδανικός επαγγελματικός προορισμός για τους Έλληνες

Εργασιακός παράδεισος: Η πολύ μικρή χώρα της Ευρώπης που ελκύει ολοένα και πιο πολλούς Έλληνες εργαζόμενους

Εργασιακός παράδεισος: Ο ιδανικός προορισμός για εργασία, για ολοένα και περισσότερους Έλληνες, αποτελεί μια μικρή χώρα της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη χώρα φαίνεται να βγάζει εκτός συναγωνισμού παραδοσιακούς επαγγελματικούς προορισμούς στην Ευρώπη όπως η Βρετανία και η Γερμανία.

Αυτός ο εργασιακός παράδεισος είναι το Λουξεμβούργο. Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου αποτελείται από 12 καντόνια. Τα 12 καντόνια διαιρούνται σε 102 κοινότητες. Πρωτεύουσα αποτελεί το Λουξεμβούργο. Παράλληλα άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Ες-συρ-Αλζέτ, η Ντιφερντάνζ/Ντέιφερντενγκ, η Ντιντελάνζ/Ντίντελενγκ και το Ντίκρες. Το κέντρο για το Λουξεμβούργο αποτελεί η πόλη στο κέντρο του κράτους. Στο σημείο αυτό το διασχίζει ο ποταμός Σάουερ και η περιοχή φέρει το όνομα Έττελμπρεκ.

Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, το Λουξεμβούργο, έχει σχετικά χαμηλό κόστος ζωής σε αντίθεση με άλλες οικονομικά ισχυρά ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί το κόστος ζωής να μην είναι στα επίπεδα της Ελλάδας, αλλά αναλογικά είναι κοντά. Κι αυτή η αναλογία στηρίζεται στον κατώτατο μισθό που έχει η χώρα. Ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 2.141,99 ευρώ. Επιπλέον το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα βρίσκεται στα 4.900 ευρώ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, το κόστος ζωής κυμαίνεται στα 800-900 ευρώ, χωρίς το ενοίκιο του σπιτιού. Αυτό είναι ένα ποσό το οποίο συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες μέσα όπως το γυμναστήριο, κάποιο άθλημα, σινεμά και κάποια αγορά ρούχων. Αντίστοιχα με τον τρόπο ζωής κάποιου, θα μπορούσε αυτό το ποσό να πέσει και στα 750.

Κόστος ζωής του εργασιακού παράδεισου

Σύμφωνα με μια πρόχειρη αναζήτηση σε σπίτια στην πρωτεύουσα, τα ενοίκια κυμαίνονται ανάλογα το μέρος που διαμένεις. Γι’ αυτό παίρνουμε μια μέση τιμή που βρίσκεται στα 1.600 ευρώ για ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια. Το συνολικό ποσό υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ πάνω κάτω. Σε αυτό το ποσό έχουν υπολογιστεί και τα βασικά αγαθά, όπως νερό και ρεύμα. Αν προστεθεί και σ αυτό το ποσό 400-500 ευρώ για επιπρόσθετα έξοδα. Μετά βίας φτάνουμε στα 3.000 ευρώ. Με αυτούς τους υπολογισμούς, στο τέλος κάθε μήνα έχουν μείνει σχεδόν 2.000 ευρώ αν βρίσκεται κανείς στον μέσο όρο μισθολογικά.

Αξίζει να πούμε δύο λόγια για την παραμυθένια χώρα του Λουξεμβούργου. Είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η πρωτεύουσά του, η Πόλη του Λουξεμβούργου, αποτελεί μια από τις τρεις επίσημες πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Εκεί βρίσκεται και η έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ανώτατης δικαστικής αρχής της ΕΕ.

Εργασιακός παράδεισος: Λίγα λόγια για το Λουξεμβούργο

Προνόμιο της χώρας είναι η διατήρηση του υψηλότερου στον κόσμο κατά κεφαλήν εισόδημα. Η χώρα έχει ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως συστήματα στοιχειώδους και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Φυσικά έχει και εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας. Αξίζει να επισημανθεί το γεγονός ότι το Λουξεμβούργο αποτέλεσε την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη Νομισματική και Οικονομική Ένωση και την εισαγωγή του ευρώ. Η οικονομική δραστηριότητα του Λουξεμβούργου είναι βασισμένη κυρίως στις υπηρεσίες. Επιπλέον η πλειοψηφία της οικονομικής δραστηριότητας σχετίζεται με τον τραπεζικό τομέα. Ο τραπεζικός τομέας είναι από τους ισχυρούς πυλώνες στήριξης για την ευημερία του δουκάτου.

Μια ακόμη σημαντική κερδοφόρα οικονομική δραστηριότητα αποτελούν τα πλούσια σιδηρομεταλλεύματα που υπάρχουν στο υπέδαφός του. Οι αναπτυγμένες βιομηχανίες τροφοδοτούνται από τα κοιτάσματα. Οι περισσότερες βιομηχανίες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, το Λουξεμβούργο. Λειτουργούν βιομηχανίες μεταλλομηχανουργίας, τροφίμων, χημικών προϊόντων, καπνών κ.ά. Στη βιομηχανική περιοχή της Ες-συρ-Αλζέτ έχουν την εγκατάσταση τους πολλά εργοστάσια χαλυβουργίας. Σημαντική πηγή εισοδήματος είναι και η εκμετάλλευση των δασών. Από τα γεωργικά προϊόντα σπουδαιότερα είναι τα δημητριακά, οι πατάτες, τα οπωρολαχανικά και τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Βέβαια μειώνεται διαρκώς η συμμετοχή της γεωργίας στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν. Ο τουρισμός αποτελεί εξίσου μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα.

Το Λουξεμβούργο και πιο συγκεκριμένα η πρωτεύουσα της χώρας, είναι έδρα για πολλούς διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς οργανισμούς, καθώς και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική