Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η Ελλάδα στην πεντάδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021

Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η χώρα μας κατέχει την 4η θέση – Ποιες είναι οι υπόλοιπες χώρες

Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην 5άδα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2021. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (European Travel Commission). Η χώρα μας αναδείχτηκε 4η στη λίστα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Δείτε τη σχετική λίστα προτίμησης:

 1. Ισπανία
 2. Ιταλία
 3. Γαλλία
 4. Ελλάδα
 5. Γερμανία
 6. Ηνωμένο Βασίλειο
 7. Πορτογαλία
 8. Ολλανδία
 9. Τουρκία
 10. Κροατία

Ευρωπαϊκοί προορισμοί: Δείτε σε ποια θέση αναδείχθηκε η Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κρατήσεις διαδικτυακά για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς – Ποιες είναι οι ανησυχίες τους

2 στους 3 ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κράτηση μέσω του διαδικτύου για το ταξίδι τους. Αντίστοιχα, 3 στους 4 κλείνουν τόσο τα εισιτήρια όσο και τη διαμονή τους επίσης διαδικτυακά. Το 32% όσων σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, κλείνουν τη διαμονή τους απευθείας από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου. Ενώ, μόλις το 11% απευθύνεται σε ταξιδιωτικό γραφείο.

Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών προτιμά να ταξιδεύει με το αεροπλάνο, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα ποσοστά των εθνικοτήτων που προτιμούν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο:

 • 67,2% των Ισπανών
 • 63,2% των Βρετανών
 • 62,7% των Ιταλών
 • 61,1% των Γάλλων
 • 50,15% των Πολωνών

Όσον αφορά τις βασικές ανησυχίες των ταξιδιωτών, την πρώτη θέση με 22,5% καταλαμβάνουν η υγεία και η ασφάλεια. Έπειτα με ποσοστό 14,6% έρχεται η χαλάρωση, με 8,5% η άνεση και με 5,9% η εξερεύνηση. Σε ποσοστό 5,5% είναι η ιδιωτικότητα, ενώ το 3% επιθυμεί προσιτές τιμές.

Τα παραπάνω ευρήματα συγκεντρώθηκαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εξής χώρες: Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία και Αυστρία.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν