Ευρώπη: Αυτός είναι ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός για φέτος

Ευρώπη: Αυτό είναι το νησί που διακρίθηκε ως κορυφαίος προορισμός

Ευρώπη: Ο τίτλος «Κορυφαίος προορισμός των νησιών της Ευρώπης» απονεμήθηκε για έβδομη φορά στο Discover Madeira. Στο πλαίσιο του World Travel Awards.

Η Μαδέρα αναφέρθηκε ως το πιο αξιοζήλευτο νησί στη γη από τον συγγραφέα H.N. Coleridge τον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι «εξασφαλίζει ευρωπαϊκή άνεση με μοναδική τροπική πολυτέλεια».

Το τοπίο είναι τραχύ, ποικίλο, πιο τροπικό από οπουδήποτε αλλού στην ήπειρο και η θάλασσα είναι πάντα ζεστή.

Ευρώπη: Αυτός είναι ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός για φέτος

Δείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη Μαδέρα ως καλύτερου νησιωτικού προορισμού της Ευρώπης

Η Μαδέρα είναι ομάδα νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το κρασί της Μαδέρας.

Η Μαδέρα βρίσκεται βόρεια των Καναρίων Νήσων και αρκετά μίλια δυτικά του Μαρόκου. Το κλίμα των νησιών είναι υποτροπικό, κυρίως όμως υγρού ωκεάνιου τύπου, και επηρεάζεται από το θερμό ρεύμα του Κόλπου (Gulf stream). Η χλωρίδα των νησιών είναι πλούσια συμπεριλαμβανομένου και ενός είδους δάφνης που σχηματίζει μάλιστα και ολόκληρα δάση.

Το αρχιπέλαγος των νησιών της Μαδέρα έχει συνολικά 5 ομάδες βασικών νησιών ή νησιωτικών ομάδων και αντίστοιχα αρκετές νησίδες που πλαισιώνουν τα νησιά. Συγκεκριμένα, τα βασικά νησιά και οι γειτονικές τους νησίδες είναι:

Νησί της Μαδέρα

Νησί του Πόρτο Σάντο

Νησιά Ντεσέρτας

Βορειοανατολικά νησιά Σελβάζεμ

Νοτιοδυτικά νησιά Σελβάζεμ

Σήμερα, η πρωτεύουσα της Μαδέρα, Φουνσάλ, είναι μία σύγχρονη πόλη με περισσότερους από 111.000 κατοίκους. Η πόλη βρίσκεται σε μία μοναδική τοποθεσία, καθώς οι γύρω γεωλογικοί σχηματισμοί μοιάζουν με ένα αμφιθέατρο, του οποίου η βάση βρίσκεται στο λιμάνι της πρωτεύουσας, ενώ η κορυφή σε ύψος 1200 μ. μέσα από χαμηλούς λόφους. Έτσι, η πόλη βρίσκεται σε ένα φυσικά προστατευόμενο καταφύγιο, κάτι το οποίο και προσέλκυσε τους πρώτους αποίκους.

Ευρώπη: Αυτός είναι ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός για φέτος

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα