Φτάνεις οδικώς σε γαλαζοπράσινα νερά, δωρεάν ξαπλώστρες και ταβέρνες με γευστικό ψάρακι, με 35 ευρώ καύσιμο

by Αντώνης Βαλμάς

Μικρή Μύκονος: Καλώς ήρθατε στην Κουρούτα

Μικρή Μύκονος: Η Κουρούτα βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου στο Ιόνιο πέλαγος, σε απόσταση 6 χλμ. ΝΔ. της Αμαλιάδας και 20 χλμ. ΒΔ. του Πύργου.

Είναι γνωστό παραθεριστικό θέρετρο για την αμμώδη παραλία της, τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρονται και το ηλιοβασίλεμά της. Διαθέτει πολλούς χώρους αναψυχής και κέντρα διασκέδασης.

Μικρή Μύκονος: Φτάνεις οδικώς σε 3 ώρες με 35 ευρώ βενζίνη

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, κέντρα εστίασης καθώς και ποδηλατοδρόμοι που τη συνδέουν με το Παλούκι.

Μικρή Μύκονος: Η παραλία

Η παραλία Κουρούτα αποτελεί στον κόλπο του Χελωνίτη και αποτελεί χώρο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta. Αποτελεί παράλιο τμήμα ενός μικρότερου ανοιχτού κόλπου, μήκους 16,5 χλμ. Έχει μήκος 5400 μ., μέσο πλάτος 25 μ. και προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Η παράκτια ζώνη και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης μόνιμων κτισμάτων και τοιχίου στο όριό της. Στην ακτή υπάρχει σποραδική βλάστηση από αλμυρίκια, καλαμιώνες, καθώς παρατηρούνται αμμοθίνες και κρίνοι της θάλασσας. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει χλωροφύκη, ενώ εμφανίζονται διάσπαρτα κνιδόζωα (μέδουσες).

Μικρή Μύκονος: Φτάνεις οδικώς σε 3 ώρες με 35 ευρώ βενζίνη

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 150 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, αποδυτήρια, ντους, κάδους και καλάθια απορριμμάτων.

Στην ακτή υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην παραλίας, εγκατεστημένος κινητός χώρος για πρόχειρο φαγητό και εστιατόριο για την εξυπηρέτηση του κοινού και ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων.

Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (μηχανοκίνητα/κανό/ιστιοπλοΐα/ ποδήλατα). Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 7.000 άτομα.

Υπέροχες στιγμές στον παράδεισο της Μικρής Μυκόνου, την Κουρούτα

Είναι πολύ μεγάλη σε μήκος με υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά τα οποία βαθαίνουν σταδιακά.

Είναι πλήρως οργανωμένη επομένως θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντους, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ αλλά και εστιατόρια, beach bar και καφετέριες που θα φροντίσουν να καλύψουν κάθε ανάγκη σας σε φαγητό και καφέ.

Μικρή Μύκονος: Φτάνεις οδικώς σε 3 ώρες με 35 ευρώ βενζίνη

Τα τελευταία χρόνια, η Κουρούτα έχει αναδειχθεί και ως αγαπημένους τουριστικός προορισμός μα αποτέλεσμα κάποιοι να την αποκαλούν και την “Μύκονο” της Πελοποννήσου.

Αν επιλέξετε να μείνετε μέχρι αργά τότε θα σας αποζημιώσει το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη και γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

Μικρή Μύκονος: Διαμονή στην Κουρούτα

Ξενοδοχεία στην Κουρούτα που σας προτείνουμε:

  1. Dexamenes Seaside Hotel
  2. Harmony Hotel
  3. Marion Apartments
  4. Alea Apartments
  5. Comfy Kourouta Apartment & Suite
  6. Politeia Houses
  7. Luxury Villa

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν