Φτάνεις σε 2,5 ώρες με 28 ευρώ και αντικρίζεις μια παραδεισένια παραλίες με τιμές πάτος που απαγορεύονται οι ρακέτες

by Αντώνης Βαλμάς

Παραλία Καλόγριας: Ο παράδεισος της Στούπας στη Μεσσηνιακή Μάνη

Παραλία Καλόγριας: Στην ανατολική ακτογραμμή του Μεσσηνιακού κόλπου, νοτιοανατολικά από την Καλαμάτα και σε μικρή σχετικά απόσταση από τη γοητευτική Καρδαμύλη, βρίσκεται ένα σημαντικό παραθεριστικό κέντρο της Μεσσηνιακής Μάνης, η Στούπα.

Η γραφική παραλιακή ζώνη της Στούπας, η αξιόλογη τουριστική υποδομή της και οι θαυμάσιες γειτονικές ακρογιαλιές (είναι προσπελάσιμες και με βάρκες που νοικιάζονται στο λιμανάκι του οικισμού) αποτελούν κάθε χρόνο πόλο έλξεως για πολυάριθμους έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Παραλία Καλόγριας: Πως θα φτάσεις σε 2,5 ώρες με 28€

Οι ακρογιαλιές της Στούπας είναι μαγικές. Ξεχωρίζει η φημισμένη Καλογριά, τα Δελφίνια και ο Φονέας. Προσφέρουν στους παραθεριστές στιγμές πραγματικής απόλαυσης.

Παραλία Καλόγρια: Ένας αυθεντικός παράδεισος

Η παραλία Καλογριάς είναι η πιο διάσημη, η πιο πολυσύχναστη και η πιο οργανωμένη παραλία στη Δυτική Μάνη. Το καλοκαίρι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, «δεν πέφτει καρφίτσα». Ξένοι και Έλληνες κατακλύζουν την υπέροχη ακτή, που είναι στρωμένη με λευκή άμμο. Χαρακτηριστικό της παραλίας Καλογριάς είναι τα καταγάλανα, ρηχά, παγωμένα όμως, νερά. Έχει τις υποθαλάσσιες πηγές με νερό του Ταΰγετου να τη διατηρούν πάντα καθαρή.

Παραλία Καλόγριας: Πως θα φτάσεις σε 2,5 ώρες με 28€

Η παραλία Καλογριάς διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης γήπεδο beach volley, μπαράκια, ταβέρνες, δυνατότητα για θαλάσσια σπορ και ενοικιάσεις ποδηλάτων και κανό. Είναι ιδανική και για τη νεολαία, αλλά και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αν έχετε τη δυνατότητα να παραμείνετε στην παραλία Καλογριάς μέχρι αργά το απόγευμα, θα δείτε τον ήλιο να δύει ακριβώς μπροστά σας, μέσα στο νερό. Είναι ένα από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Παραλία Καλόγριας: Πως θα φτάσεις σε 2,5 ώρες με 28€

Στην παραλία Καλογριάς έζησε για δύο χρόνια (1917-1918) ο Νίκος Καζαντζάκης μαζί με τον θρυλικό ήρωα του μυθιστορήματός του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Το 1917 ο Καζαντζάκης αγόρασε το λιγνιτωρυχείο της Πραστοβάς, ακριβώς πάνω από την παραλία Καλόγριας και διόρισε τον Ζορμπά ως αρχιεργάτη. Στο βόρειο άκρο της ακρογιαλιάς βρίσκεται το σπίτι που έμενε με τον Ζορμπά ο συγγραφέας, ενώ στο νότιο άκρο, πολύ κοντά από την αμμουδιά υπάρχει η «σπηλιά του Καζαντζάκη», όπου έβρισκε καταφύγιο για να διαβάζει και να γράφει. Την σπηλιά μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί είτε κολυμπώντας είτε με βάρκα.

Φτάνεις σε 2,5 ώρες με 28 ευρώ και αντικρίζεις μια παραδεισένια παραλίες με τιμές πάτος που απαγορεύονται οι ρακέτες

Η παραλία Καλογριάς βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα  και 6,5 χιλιομέτρων από την Καρδαμύλη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo