Η Χαβάη της Ελλάδας με τις κάτασπρες αμμουδιές, τα τιρκουάζ νερά, την ελεύθερη είσοδο και τις φθηνές ψαροταβέρνες

Χαβάη της Ελλάδας: Η υπέροχη παραλία βρίσκεται στην Χαλκιδική

Χαβάη της Ελλάδας: Σύμπλεγμα μικρών παραλιών σε απόσταση 23 χλμ νότια της Βουρβουρούς και 6 χλμ. βόρεια της Σάρτης, σε μια ακτογραμμή μεγαλύτερη των 5 χλμ.
Εντυπωσιακά τυρκουάζ νερά αλλά και γλυπτά στους βράχους από καλλιτέχνες δίνουν μια άλλη αίσθηση σε αυτές τις παραλίες.

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην ανατολική πλευρά, υπάρχει ένα σύμπλεγμα από παραλίες, γνωστές ως Καβουρότρυπες. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους, κρυμμένους πίσω από ένα υπέροχο πευκοδάσος, με κάτασπρες μικρές αμμουδιές, με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, με λευκά βράχια και πυκνά πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα. Αυτό το τοπίο εξωτικής ομορφιάς και η θέα προς τον επιβλητικό Άθω δημιουργούν έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Αν λοιπόν οι παραλίες της Χαλκιδικής συναγωνίζονταν μεταξύ τους, οι Καβουρότρυπες μάλλον θα κέρδιζαν το πρώτο βραβείο.

Παλαιότερα, οι Καβουρότρυπες ήταν ελάχιστα γνωστές, μόνο στους ντόπιους ή σε αυτούς που εξερευνούσαν το καλοκαίρι κάθε σπιθαμή της Χαλκιδικής. Ήταν μάλιστα σαν ένα κοινό μυστικό, ένα μαγευτικό καταφύγιο που το ήξεραν μόνο λίγοι. Γι’ αυτό εξάλλου, στον κεντρικό δρόμο δεν τοποθετήθηκε ποτέ πινακίδα που να σηματοδοτεί τη διαδρομή για αυτές τις παραλίες. Σήμερα βέβαια τις Καβουρότρυπες γνωρίζει πολύς κόσμος που επισκέπτεται την περιοχή, ιδιαίτερα κατά την υψηλή θερινή περίοδο. Ωστόσο, το μέρος είναι ακόμη πανέμορφο, η έλλειψη τουριστικής οργάνωσης και υποδομών συγκαταλέγεται στα θετικά, ανθρώπινες επεμβάσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο κάποιες καλλιτεχνικής φύσεως στα βράχια, τα νερά θυμίζουν πισίνα και μία επίσκεψη επιβάλλεται. Και σε περιόδους που δεν έχει κόσμο, μπορείτε να έχετε έναν ολόκληρο κολπίσκο δικό σας!


Δεν θα βρείτε αναλυτική σήμανση για την επίσκεψή σας στις Καβουρότρυπες γι’ αυτό και χρειάζεται αρκετή προσοχή όταν πλησιάσετε στην περιοχή για να βρείτε την κατάλληλη έξοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Χαβάη της Ελλάδας

Εκτός από την παραλία Πορτοκάλι όπου υπάρχει και το ομώνυμο beach bar, οι υπόλοιπες δεν είναι οργανωμένες αλλά απομονωμένες και ερημικές και θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι ώστε να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Mία πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο και κρυμμένους κολπίσκους με μικρότερες αμμουδερές παραλίες.


Δεν είναι από τις πιο γνωστές παραλίες στη Σιθωνία όμως σου προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση ενώ ταυτόχρονα αντικρίζεις την φύση και τα γαλανά νερά της θάλασσας τα οποία δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο.


Στην παραλία θα αντικρίσετε μια τεράστια γοργόνα την οποία έχει σκαλίσει κάποιος ανώνυμος καλλιτέχνης στο βράχο.
Η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη και συνήθως γίνεται με τα πόδια μέσα από μονοπάτια. Είναι ένα φανταστικό μέρος που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε

Πως θα φτάσετε στην Χαβάη στην Ελλάδα, στις Καβουρότρυπες

Όπως αναφέραμε, οδική σήμανση για τις Καβουρότρυπες δεν υπάρχει. Στον δρόμο προς τη Σάρτη, περίπου 6χλμ νότια του Αρμενιστή και 5 χλμ βόρεια από το Πλατανίτσι, στη διαδρομή με τις επαναλαμβανόμενες στροφές υπάρχει μια μεγάλη ευθεία. Εκεί, στην πλευρά της παραλίας ανάμεσα στα πεύκα, διακρίνονται μικρά ανοίγματα σαν να ξεκινά χωματόδρομος. Στα σημεία αυτά βρίσκονται οι είσοδοι για τις μαγευτικές παραλίες που δεν απέχουν και πολύ από τον κεντρικό δρόμο. Συνήθως κατεβαίνει κανείς με τα πόδια μέσα από μονοπάτια. Στοιχείο που θα σας βοηθήσει είναι η πινακίδα που μπορείτε να δείτε από τον κεντρικό δρόμο με την ένδειξη «beach bar Portokali». Οδηγεί στο μπαράκι που βρίσκεται στη μεγαλύτερη παραλία των Καβουρότρυπων, περίπου 350 μέτρα μέσω χωματόδρομου.

Related posts

Απόλυτη αποθέωση από τους Βρετανούς: Το ελληνικό νησί «παράδεισος» που αναδείχθηκε ως ο πιο οικονομικός προορισμός για διακοπές

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το Ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν κάνει ποτέ ξανά αλλού διακοπές

Ζεστά νερά, χωρίς κύμα: Το ελληνικό νησί των 7 κατοίκων έχει 1 παραλία που δεν βρίσκεις ούτε στην Καραϊβική