Η Ελληνική Ινδονησία: Καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και πανύψηλα, απόκρημνα βράχια δεκά φορές πιο όμορφη από το Μπαλί

by Αντώνης Βαλμάς

Ελληνική Ινδονησία: Η παραλία Λαλάρια που κοντράρει στα ίσια το Μπαλί

Ελληνική Ινδονησία: Από τις πλέον πολυφωτογραφημένες παραλίες της Σκιάθου, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας.

Η Σκιάθος έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές ακόμα και των Beatles. Η επίσκεψη των θρυλικών «σκαθαριών» στο νησί των Σποράδων τους έμεινε αξέχαστη και οι πανέμορφες παραλίες τους τρέλαναν.

Ελληνική Ινδονησία: Η ελληνική παραλία που κοντράρει στα ίσια το Μπαλί

Η παραλία της Λαλάριας είναι ένα θαύμα της φύσης κι αυτά που θα δεις εκεί θα σε κάνουν να λαλήσεις
Εκδρομή στην πιο ξακουστή παραλία της Σκιάθου τη Λαλάρια. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με καραβάκι  που μπορείς να πάρεις από το λιμάνι του νησιού. Δες την απίστευτη τρύπια πέτρα που σχηματίζει μία τεράστια αψίδα. Περπάτησε στα κατάλευκα στρογγυλά βότσαλα, λαλάρια, που έδωσαν το όνομά τους στην παραλία και βούτα στα καταγάλανα νερά της.

Ελληνική Ινδονησία: Η ελληνική παραλία που κοντράρει στα ίσια το Μπαλί

Ελληνική Ινδονησία: Πληροφορίες για την παραλία Λαλάρια

Στα “Λαλάρια” ο βοριάς πέφτει με μανία πάνω στους απόκρημνους ολόλευκους βράχους, που ορθώνονται επιβλητικοί πάνω από τη θάλασσα, και δημιουργεί, εκατομμύρια χρόνια τώρα, τα ολοστρόγγυλα, λευκά βότσαλα, τα “λαλάρια”, τα οποία καλύπτουν όλη την παραλία.
Στο άκρο της παραλίας ένας καλοσχεδιασμένος βράχος, η “Τρύπια Πέτρα” στέκεται σαν άγρυπνος φρουρός.

Η εξαιρετική και άγρια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την υπέροχη πεντακάθαρη θάλασσα θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Ελληνική Ινδονησία: Η ελληνική παραλία που κοντράρει στα ίσια το Μπαλί


Το θαλάσσιο μπάνιο στα “Λαλάρια” είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες (ομπρέλα, νερό κλπ), όταν θα την επισκεφθείτε.

Η Ελληνική Ινδονησία: Καταπράσινα νερά, λευκά βότσαλα και πανύψηλα, απόκρημνα βράχια δεκά φορές πιο όμορφη από το ΜπαλίΗ πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα και εφ’ όσον το επιτρέπει ο καιρός, με μικρά καϊκια που ξεκινούν καθημερινά από το λιμάνι της Σκιάθου ή με δικό σας πλωτό μέσον.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo